Рівне:

Створення та просування сайтів

«Бурштинова казка» у Рівному

Рівненська область 26-сер, 2010, 11:069 prov 1 346
Експозицію під такою назвою представлено в Рівненському будинку вчених, де на День Незалежності відкрито музей бурштину.

Червону стрічку перерізали перший заступник голови ОДА Анатолій Юхименко, заступник з гуманітарних питань Олексій Губанов, міський голова Рівного та маршалек Вармінсько-Мазурського воєводства Республіки Польща Яцек Протас, який приїхав на запрошення голови ОДА Василя Берташа.
Виступаючи перед присутніми, перший заступник голови ОДА Анатолій Юхименко зокрема зазначив: «Ми зробили те, у що мало хто вірив і це дало поштовх створенню справжнього бурштинового шляху для вітчизняних та іноземних туристів. Завдяки цьому туристи зможуть оглянути весь масштаб родовищ бурштину, побачити роботу фабрики та власне дивовижну красу бурштинових виробів у музеї».
Нині у музейній колекції: бурштин-сирець, оброблений «сонячний камінь», оригінальні вироби з нього, а також одяг оздоблений бурштином, виготовлені майстрами з Києва, Львова та Рівного.
Музей працюватиме постійно, юридично як відділення Краєзнавчого музею. До того ж, за словами Олексія Губанова, він буде поповнюватися новими експонатами. «Це хороша можливість для багатьох майстрів, які раніше не мали змоги показати свої бурштинові вироби, тепер показати їх громадськості», - зазначив Олексій Губанов.
У планах обласної влади і відкриття поряд з музеєм крамниці, де кожен охочий зможе придбати вироби з бурштину. А також створення в області ще декількох музеїв або ж кімнат "сонячного каменю", які разом утворять Бурштиновий шлях Рівненщини.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору