Рівне:

Створення та просування сайтів

Дубно

Що новенького? 02-вер, 2010, 11:559 Lobanovskiy 1 106
Сільськогосподарські, побутові, комунальні, заготівельні, консультаційні та інші обслуговуючі кооперативи з’являться в селах краю. В їх функціонуванні мають бути зацікавлені передусім голови сільських рад, зауважує керівник групи радників голови облдержадміністрації Олександр Чуприна. Під його керівництвом у Сатиєві проведено семінар-нараду для сільських голів Дубенського району.
Голова тамтешнього новоствореного сільськогосподарського кооперативу “Сомсервіс” Микола Стасюк поділився власним досвідом із усіма учасниками наради. Він, наприклад, укладає із селянами договори на обробіток їхнього ґрунту. Також у переліку послуг - збір і очистка зерна та його переробка на комбікорм. Форму розрахунку визначають для кожного замовника індивідуально – практикують навіть роботи в кредит із подальшим натуррозрахунком.
Водночас голова сільради подбав і про кооператив, який спеціалізується на наданні побутових та комунальних послуг. Відтак, селянам не потрібно їхати в місто, аби зробити зачіску, пошити чи відремонтувати одяг. А місцева водонапірна башта підконтрольна членам місцевого кооперативу, тому проблем з її фкункціонуванням, а відтак і якістю води не виникає.
Олександр Чуприна порадів за здобутки сатиївських ініціаторів, втім, порадив створити й ще один кооператив – молокозаготівельний. Адже саме він дозволить диктувати ціну на сільськогосподарську продукцію, а не залежати від молокопереробників.
За 2 місяці вже створено три сільськогосподарські обслуговуючі кооперативи, на черзі – ще стільки ж. У перспективі сільськогосподарський обслуговуючий кооператив матиме кожна сільрада.

* * *
Жительці села Молодаво Дубенського району Ользі Романюк виповнилося 100 років. Довгожительку привітали голова районної державної адміністрації Ольга Підкидач, голова районної ради Олександр Дехтярчук та начальник головного управління праці і соціального захисту населення облдержадміністрації Георгій Сладковський.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору