Рівне:

Створення та просування сайтів

Із Закарпаття вивезуть 1300 тонн отруйного "Преміксу"

Закарпатська область 03-вер, 2010, 09:159 Lobanovskiy 884
Із Закарпаття почали вивозити отруйну речовину "Премікс". Наразі її пакують у спеціальні біг-беги і готують до транспортування.
"На вивезення "Преміксу" із Державного Фонду охорони навколишнього природного середовища виділено 10,3 мільйона гривень, - сказав Gazeta.ua начальник Державного управління охорони навколишнього природного середовища в Закарпатській області Андрій Погорєлов. – Всього буде вивезено 1300 тонн речовини".
Роботи з очищення області від "Преміксу" Міністерство охорони навколишнього природного середовища розпочало ще торік. Тоді за межі Закарпаття було вивезено 656 тонн небезпечної речовини. Наразі отрутохімікати вивозять до Польщі. Там на заводі фірми "Сарпі" його утилізують.
Нагадаємо, впродовж 1999-2005 років на територію України приватним підприємством "Озон", яке співпрацювало з Дебреценською фірмою Eltex (Угорщина), було завезено 1486,396 тонни речовини під назвою "премікс". Її декларували як сировину для гумової промисловості.
За підсумками судової хіміко-екологічної експертизи, ввезеною речовиною була суміш різних речовин, які є промисловими відходами. За своїм складом суміш містить хімічні речовини, які можуть завдавати шкоди життю і здоров’ю людей та довкілля.
30 березня 2005 за даним фактом прокуратура Закарпатської області порушила кримінальну справу.

http://gazeta.ua/index.php?id=352777
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору