Рівне:

Створення та просування сайтів

В Тернополі відбувся обласний чемпіонат з пожежно-прикладного спорту

Тернопільська область 06-вер, 2010, 08:589 prov 1 010
На базі спортивного комплексу Головного управління МНС відбувся обласний чемпіонат з пожежно-прикладного спорту серед підрозділів пожежно-рятувальної служби.
За звання кращих в області боролись 20 команд, зі всіх районів області і міста Тернополя – всього 114 учасників. Вогнеборці змагались у п’яти видах: подолання 100 метрової смуги з перешкодами, підйом по штурмовій і висувній драбинах у вікно 3-го та 4-го поверхів учбової башти, пожежна естафета 4 по 100 метрів та бойове розгортання.
Швидкість, вправність та витримка – головні вимоги до рятувальників, адже вони щодня стоять на варті у повній бойовій готовності і за першим викликом тривоги мають прийти на допомогу у боротьбі з полум’ям. Тож не дивлячись на невеликий дощ, професійні вогнеборці показали доволі високі результати. Досвідчені спортсмени відчули запал молоді, що буквально дихала їм у спину не залишаючи права на помилку. Серед учасників змагань було й чимало ветеранів пожежно-прикладного спорту. Всі вони не раз демонстрували свою майстерність та професіоналізм не лише на спортивних майданчиках, а й під час виконання реальних бойових завдань, завдяки чому було врятовано не одне людське життя.
Цьогоріч найкращу спортивну підготовку продемонстрували рятувальники Тернопільського міського управління МНС, другими були вогнеборці із Збаражчини, третю сходинку п’єдесталу зайняли бійці Ланівецького райвідділу. Переможці і призери змагань отримали з рук керівництва обласного МНС медалі, грамоти та цінні подарунки.
– Змагання з пожежно-прикладного спорту є показником рівня підготовки, вправності та майстерності бійців оперативно-рятувальних підрозділів області, – сказав начальник Головного управління МНС Євген Лукавий. – І це не просто показовий виступ. Пожежно-прикладний спорт це ті вправи, які повинен вміло виконувати кожний рятувальник. Адже від швидкості, реакції та професійності бійців МНС залежить людське життя.
За підсумками обласного чемпіонату буде сформовано збірну області, яка представлятиме наш край на всеукраїнських змаганнях з пожежно-прикладного спорту.

versia.net.ua
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору