Рівне:

Створення та просування сайтів

Костопіль

Що новенького? 09-вер, 2010, 10:159 Lobanovskiy 1 956
У Костопільському районі збудують міні-ГЕС. Як повідомив перший заступник голови Костопільської райдержадміністрації Василь Тильман, проект запропонувало підприємство “Рівневтормет”.
За словами керівника цього підприємства Ярослава Панасюка, міні-ГЕС з капсульними індукторними гідрогенераторами, яку планується побудовувати в Костопільському районі поблизу села Велика Любаша, є першою гідроелектростанцією такого типу в Україні. Обладнання для міні-ГЕС уже закуплено і монтується. Кошторисна вартість проекту становить 1,5 млн. грн. Номінальної потужності міні-ГЕС — 75 кіловат на годину — достатньо, щоб забезпечити електроенергією 200 сільських будинків.
***
Юна знаменитість Костополя Тетяна Ширко стала почесною громадянкою міста. Нещодавно костопільчани та гості міста мали змогу з нею зустрітися та поспілкуватися. Адже вперше після грандіозного успіху в Юрмалі співачка приїхала до рідного міста. Разом із нею в Костопіль прибули продюсер Олег Чорний та інший конкурсант “Нової хвилі-2010” Іван Березовський. Вони були запрошені на сесію міської ради, де Тетяну привітали міський голова Євген Денисюк та увесь депутатський корпус. А за рішенням сесії міської ради її ім’я занесено до книги почесних громадян міста.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору