Рівне:

Створення та просування сайтів

Як голосуватимуть Полюховичі

Актуально 22-жов, 2010, 09:179 Lobanovskiy 1 131
На Рівненщині в одному з поліських сіл з 25 кандидатів у депутати до сільської ради 17 мають прізвище Полюхович. Більше того, у двох претендентів на посаду сільського голови співпадають ще й імена та по батькові. Тепер представники ТВК переймаються, як їх розрізнятимуть виборці.


Як голосуватимуть Полюховичі


У селі Серники Зарічненського району така ситуація – не дивина. Тут 70 відсотків мешканців – Полюховичі. У багатьох ідентичні ще й імена та по батькові, навіть рік народження буває однаковий. До такої ситуації місцеві мешканці звикли. Для того, щоб якось розрізняти один одного, чи не кожен селянин має ще й прізвисько. Тож непорозумінь майже не виникає. Листи знаходять свого адресата, адже хоча село не маленьке, працівники поштового відділення добре знають свою справу і місцевих мешканців. Та й вчителі у школі учнів зазвичай не плутали - коли у класі бувало декілька дітей з однаковим прізвищем, іменем та по-батькові, їх називали Іваном Івановичем Першим, Іваном Івановичем Другим. А ось як цьогоріч бути із виборами, поки що питання.
„У нашому селі проживає 57 Іванів Івановичів, 46 Василів Васильовичів, які носять одне й те ж прізвище, - розповідає Марія Полюхович, бухгалтер сільської ради. – У нас із 7 претендентів на посаду сільського голови 5 – Полюховичі. Двоє з цих кандидатів, що мають однакове прізвище, ім’я та по батькові, були не проти, щоб у бюлетенях написали й прізвисько, однак, це не передбачено в законодавстві. Тож як відрізнятимуть виборці двох Іванів Івановичів Полюховичів, поки що не відомо”. У цих кандидатів у бюлетені будуть однаковими відомості про освіту (базова вища), місце проживання (с. Серники), партійність (позапартійні) і суб’єкт висування кандидата (обидва самовисуванці). Щоправда, у них різні дати народження та основне місце роботи.
А ось зі списками виборців питань не виникатиме. Адже тут є номери, які вказують й у запрошеннях. Тож коли люди приходитимуть проголосувати, будуть брати їх із собою. До того ж, тут необхідні паспортні дані. А з ними вже плутанини виникнути не може, переконують у сільській раді.

Тетяна КУШНІРУК, Рівне
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору