Рівне:

Створення та просування сайтів

Демидівка

Що новенького? 18-лис, 2010, 13:489 Lobanovskiy 1 032
“Афганський біль пройшов по всьому світу, а пам’ять хай по всіх пройде серцях…” — такі слова викарбувано на меморіальній пам’ятній дошці воїну-афганцю Юрію Римарчуку. Її відкрили в Боремельській школі-колегіумі Демидівського району, в якій і навчався герой Афганської війни.
Заступник голови облдержадміністрації Юрій Кічатий подякував громаді та районній організації Української спілки ветеранів Афганістану за організований захід та за те, як вони шанують світлу пам’ять земляка. Адже кошти на меморіальну дошку і її встановлення шукали в спонсорів самі афганці району. Вони ж знайшли хлопця, який у травні 80-го виніс із бою тіло Юрія Римарчука.
Юрій Кічатий разом із представником Державного комітету у справах ветеранів Володимиром Гурницьким, головою обласної організації Української спілки ветеранів Афганістану Миколою Ражиком, директором виконавчої дирекції Рівненського обласного відділення соціального страхування з тимчасової втрати працездатності Григорієм Ясиновським, а також головами районних адміністрації та ради Миколою Панчуком і Станіславом Грачем нагородили ювілейними медалями афганців Демидівського району. А учні Боремельської школи-колегіуму підготували землякам і гостям заходу урочисту лінійку та концерт. Мати загиблого воїна-афганця Раїса Римарчук, побажала всім організаторам здоров’я та довгих років життя, адже доки очевидці переповідатимуть спогади про Афганську війну, доти житиме пам’ять про тих героїв, які з неї не повернулися.
Цьогріч у Демидівському районі вже проводили подібний захід у Княгининській школі, де вшанували тамтешнього випускника, а в райцентрі встановили пам’ятний знак загиблим воїнам-афганцям. Повідомляє прес-служба РОДА.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору