Рівне:

Створення та просування сайтів

Дітей отруїли навмисне?

Кримінал 07-кві, 2006, 18:469 prov 1 085
Нагадаємо, 25 травня 73 учні цієї школи були госпіталізовані у Сарненську районну лікарню з ознаками харчового отруєння після вживання їжі у шкільній їдальні. За цим фактом порушено кримінальну справу.

Таку ж думку висловив на засідання колегії і головний санітарний лікар області Геннадій Шевченко. Підставою для цих підозр став той факт, що не всі школярі, які обідали за одним столом, занедужали і були госпіталізовані. За попередніми висновками столичних спеціалістів, причина отруєння дітей не бактеріологічна, а хімічна. Зокрема, у капусті, яку закупили в місцевого населення, виявили перевищення вмісту нітратів та фосфоро-органічні сполуки, в куразі, придбаній вже в одній із київських фірм — афлотоксин (продукт життєдіяльності шкідливих грибків).

Як повідомив Олексій Баганець, досудове слідство забере чимало часу, бо необхідно опитати усіх потерпілих школярів і причетних до справи осіб. Не виключено, що в термін, передбачений законодавством, слідчі не вкладуться. Прокурор обіцяє справу не затягувати і за потреби збільшити склад слідчої групи. Справу розслідує прокуратура Сарненського району під наглядом обласної прокуратури. Керівники Головного управління облдержадміністрації з питань надзвичайних ситуацій пропонують, щоб продукти у шкільні їдальні північних районів області привозили лише з визначених для цього господарств.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору