Рівне:

Створення та просування сайтів

В Івано-Франківську затримано особу, яка пошкодила релігійні статуї

Івано-Франківська область 29-лис, 2010, 09:349 Lobanovskiy 759
Зранку 20 листопада перші відвідувачі Церкви Царя Христа в Івано-Франківську помітили пошкодження статуї Богородиці, розміщеної на території монастиря. Поруч з монастирем розташована загальноосвітня школа. На подвір’ї навчального закладу теж встановлено релігійну статую з зображенням Божої Матері. Ця скульптура теж виявилася пошкодженою.

Після повідомлення громадян на місце події виїхала слідчо-оперативна група міліції. За фактом хуліганства в Івано-Франківському міськвідділі внутрішніх справ було порушено кримінальну справу. Пошкодження релігійних статуй викликало широкий резонанс серед мешканців міста. Дехто припускав, що злочин було сплановано з акцією святотатства.
З перших хвилин проведення перевірки, а згодом і розслідування працівники міліції вживали цілеспрямованих заходів, спрямованих на з’ясування мотиву злочину і встановлення осіб, що могли бути причетними до пошкодження релігійних статуй. Перевірялися особи різних категорій, міліція ретельно відпрацьовувала кожну інформацію, що надходила з цього приводу. Зрештою, вже 24 листопада оперативні працівники міськвідділу отримали підстави для того, щоб через засоби масової інформації заспокоїти громадян. Міліціонери затримали 20-річного молодого чоловіка, який проживає неподалік монастиря і загальноосвітньої школи.
Про те, що саме ця людина причетна до пошкодження статуй, засвідчили й результати огляду помешкання, в якому вона проживає. Оперативники знайшли металічний предмет з характерними слідами, які вказують на те, що це знаряддя використовувалося при пошкодженні релігійних скульптур. Щодо особи зловмисника, то він є психічно хворою людиною і перебуває на обліку у спеціалізованому медзакладі. Власне, через неадекватність його поведінки зараз цей чоловік поміщений в психіатричну лікарню, де ним опікуються лікарі. Безумовно, що буде призначено комплексне обстеження стану здоров’я затриманого. Хуліганські дії, як з’ясовано, спричинені фактором сезонного загострення хвороби і конфліктною ситуацією, що склалася в його сім’ї. Молодий чоловік має претензії до молодшої сестри, а остання, за його словами, за обрисами обличчя схожа на лик Богородиці. Таке пояснення видається дивним, однак це пояснення психічно хворої людини.

Василь Гультайчук, СЗГ УМВС України в Івано-Франківській області.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору