Рівне:

Створення та просування сайтів

Майже 22 мільйони гривень держпідтримки отримали торік аграрії області

Актуально 21-січ, 2011, 19:209 Lobanovskiy 718
Понад сім мільйонів гривень розподілили між сільськогосподарськими підприємствами, компенсувавши їм відсотки за кредитами. А майже десять мільйонів виплатили аграріям, які засіяли площі цукровими буряками – за кожен гектар їм відшкодували по півтисячі гривень.

Крім того, 5 сільгосппідприємств, які вирощують хміль, отримали майже два мільйони бюджетних гривень. Це, зокрема, господарства Дубенського, Володимирецького, Рокитнівського та два Здолбунівського району. Водночас у Березнівському та Демидівському районах із держпідтримкою висаджували та доглядали сади. Також селянам, які купували вітчизняні трактори, з бюджету компенсували третину вартості техніки.
За словами першого заступника голови облдержадміністрації Анатолія Юхименка, нині найбільше потребує держпідтримки тваринництво. Наприклад, торік господарі могли купувати за півціни племінних корів і свиней. Більше того, якщо не продавали, а вигодовували від них телят і поросят, то отримували за кожне по 4000 та 1000 гривень відповідно. Загалом за збільшення племінного стада аграріям області виплатили більше мільйона гривень з держбюджету. Нині ж, за дорученням першого заступника, обласні фахівці розробляють регіональну програму розвитку тваринництва.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору