Рівне:

Створення та просування сайтів

Заборгованість з виплати зарплатні на Рівненщині скоротилася майже на половину

Рівненська область 31-січ, 2011, 09:039 Lobanovskiy 1 104
Якщо торік вона становила заледве не 18 мільйонів гривень, то нині – 8 мільйонів 300 тисяч гривень. Повністю погасили заборгованість з виплати зарплатні у Березнівському, Гощанському, Дубровицькому, Здолбунівському, Корецькому, Радивилівському районах. А у Володимирецькому, Демидівському та Острозькому районах таких боргів взагалі не було.
Натомість на сьогодні найбільше коштів для працівників винні економічно активні підприємства (всього 5 мільйонів 400 тисяч гривень), констатував перший заступник голови облдержадміністрації Анатолій Юхименко на засіданні колегії. Боржником-лідером серед підприємств залишається ДП «Рівненський автомобільний ремонтний завод». Для тамтешніх працівників потрібно виплатити 3 мільйони 554,4 тисячі гривень, а це більше 40 відсотків від заборгованості по області. Шляхи вирішення ситуації щодо цього підприємства обговорили під час засідання колегії облдержадміністрації. Попри застосування чи не всіх методів щодо погашення там заборгованості з заробітної плати, очікуваних результатів не було. Тож відтепер ніяке майно підприємства не буде під імунітетом. Його продаватимуть, якщо знайдеться покупець.
Тим часом, виконуючий обов’язки директора ДП «Рівненський автомобільний ремонтний завод» Сергій Лизін запевнив, що нині готується постанова Кабміну щодо передачі майна, яке перебувало на балансі Міністерства оборони, на баланс підприємства. Тоді його можна буде реалізувати, а кошти спрямувати на виплату зарплат. Постанову планують затвердити до кінця місяця. Натомість голова облдержадміністрації Василь Берташ наголосив, що якщо з працівниками за місяць не розрахуються, то він особисто звертатиметься до Президента.

Прес-служба РОДА.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору