Рівне:

Створення та просування сайтів

На Прикарпатті поблизу газопроводу знайшли три мінометні міни

Івано-Франківська область 14-лют, 2011, 09:109 Lobanovskiy 839
Інша небезпека - на Прикарпатті: артилерійські набої поблизу газогону. На щастя, їх вчасно знайшли та ліквідували. Та за кілька днів уже є чергова знахідка.
Газогін "Угерсько-Івано-Франківськ" поблизу села Ракова планово ремонтують уже кілька днів. Черговий робочий день ледь не розпочався з трагедії - робітники натрапили на справжнє мінне поле.
Андрій Жгута, майстер будівельно-монтажного управління:
- При розкопуванні газопроводу Угерсько-Івано-Франківськ було виявлено екскаваторником три вибухові пристрої. Ми обгородили їх, подзвонили в службу "101", і припинили роботи до приїзду служби порятунку.
Роботи зупинили. Викликали еменесівців. Ті витягли з землі три мінометні міни.
Олександр Данилевич, керівник групи піротехнічних робіт УМНС в Івано-Франківській області:
- При розкопці газових магістралей було виявлено мінометні міни калібром 82 міліметри, радіус розльоту осколків яких становить до 850 метрів. Дані боєприпаси загрозу населенню не становили, так як найближчі житлові будинки знаходилися на відстані близько кілометра.
Чергова гаряча знахідка - вже в Тисменицькому районі. Поблизу лісового масиву в селі Ямниці. Там виявили два десятки вибухонебезпечних предметів. Шість артилерійських набоїв різного калібру, авіабомбу, три мінометні міни та десять ручних гранат. Усю старовинну вибухівку знешкодили.

Володимир Гарматюк.
http://ntn.ua/uk/news/criminal/2011/02/11/5378
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору