Рівне:

Створення та просування сайтів

Ветеранам і жертвам війни виплатять матеріальну допомогу

Останні новини 24-кві, 2008, 09:589 prov 1 570
Один мільйон шістсот п’ятдесят дві тисячі гривень передбачено для виплати щорічної разової грошової допомоги ветеранам війни та жертвам нацистських переслідувань, які проживають в Рівному.
З нагоди відзначення Дня Перемоги ветеранам війни та жертвам нацистських переслідувань щорічно виплачується разова грошова допомога, передбачена статтями 12-16 Закону України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту" та статтями 6-1 - 6-4 Закону України "Про жертви нацистських переслідувань".
Відповідно до Закону України "Про Державний бюджет України на 2008 рік та внесення змін до деяких законодавчих актів України" постановою Кабінетом Міністрів України від 12.03.2008 № 183 на 2008 рік визначені наступні розміри цих виплат:
- 1197 інвалідам війни та колишнім малолітнім (яким на момент ув'язнення не виповнилося 14 років) в'язням концентраційних таборів, гетто та інших місць примусового тримання, визнаним інвалідами від загального захворювання, трудового каліцтва та з інших причин:
інвалідам війни I групи - 500 гривень - (140 осіб);
інвалідам війни II групи - 400 гривень - ( 740 осіб);
інвалідам війни III групи - 350 гривень - ( 317осіб);
- 2109 учасникам бойових дій та колишнім неповнолітнім в'язням концентраційних таборів, гетто, інших місць примусового тримання, а також дітям, які народилися у зазначених місцях примусового тримання їх батьків, - 310 гривень;
- особам, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, - 500 гривень (один Герой Радянського Союзу);
- 1819 членам сімей загиблих та дружинам (чоловікам) померлих інвалідів війни, дружинам (чоловікам) померлих учасників бойових дій, учасників війни і жертв нацистських переслідувань, визнаних за життя інвалідами, які не одружилися вдруге, - 170 гривень;
- 6476 учасникам війни та колишнім в'язням концентраційних таборів, гетто, інших місць примусового тримання, особам, які були насильно вивезені на примусові роботи, дітям партизанів, підпільників, інших учасників боротьби з націонал-соціалістським режимом у тилу ворога - 65 гривень.
Виплата разової грошової допомоги громадянам з числа пенсіонерів буде проводиться в квітні - травні управлінням праці та соціального захисту населення через поштові відділення зв'язку або шляхом перерахування коштів на особистий рахунок громадян за місцем перебування на пенсійному обліку, а особам, які не є пенсіонерами - за місцем їх проживання.
Виплата разової грошової допомоги проводиться за рахунок коштів державного бюджету. На забезпечення проведення виплати передбачено 1652500 гривень.
Для забезпечення проведення своєчасної виплати громадянам не пенсійного віку з числа учасників війни та членів сімей загиблих (померлих) ветеранів війни, які зареєстровані в м. Рівному та не отримують пенсій необхідно з'явитись в управління праці та соціального захисту населення Рівненського міськвиконкому (вул. Соборна, 12, каб №11) з паспортом та пільговим посвідченням.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору