Рівне:

Створення та просування сайтів

Сім правил ідеальної ванни

Порадниця 17-лют, 2011, 12:089 Lobanovskiy 1 004
Відома американська поетеса Сільвія Плат якось сказала: «Мабуть, є на світі напасті, які не в силах зцілити гаряча ванна, але я таких майже не знаю». Ми приймаємо ванну, намагаючись позбавитися від стресу, роздратування або втоми, або щоб просто «змити» залишки невдалого дня і відчути себе свіжіше. Ванна – відмінний спосіб хоча б ненадовго сховатися від щоденних проблем і розслабитися в гарячій воді.

1. Приділіть ванні час. Візьміть календар і виділіть час, спеціально відведений для ванни – раз на тиждень або раз на місяць.
2. Створіть настрій за допомогою музики. Улюблена музика не тільки прикрасить пару годин, проведених у гарячій ванні, а й допоможе покращити настрій, позбутися від стресу, знизити тиск і зміцнити імунітет.
3. Приглушіть світло. Створіть у ванній кімнаті особливу атмосферу спокою, приглушивши верхнє світло і вибравши в якості джерела освітлення свічки. Які випускаються в самих різних кольорах, розмірах і запахах, свічки – один з найпростіших способів створити особливий настрій.
4. Перевірте температуру. Для стимулюючого і одночасно заспокійливого ефекту вода повинна бути досить гарячою: температура води в 38-39 градусів Цельсія допоможе зменшити втому, стимулювати кровообіг і принести спокій втомленому тілу. Найбільш розслаблюючою вважається температура води від 35 до 38 градусів Цельсія. Деякі, втім, віддають перевагу більш прохолодній воді з температурою від 25 до 30 градусів Цельсія завдяки її освіжаючому ефекту.
5. Вирішуйте кілька завдань одночасно. Навіть приймаючи ванну, можна одночасно піклуватися про шкіру. Перш, ніж лягати в наповнену ванну, нанесіть на шкіру обличчя і шиї відновлюючу маску.
Поки активні інгредієнти маски очищають шкіру, відкиньте голову назад, закрийте очі і насолоджуйтеся теплою водою ванни. Для ще більшого розслабляючого ефекту та ефективного очищення забруднених пор прикрийте себе гарячим вологим рушником.
6. Скористайтеся ароматерапією. Існує безліч свідчень зв’язку ароматерапії зі зменшенням стресу та дратівливості. Існує щонайменше три способи скористатися основними принципами ароматерапії для створення у ванній кімнаті гармонійної атмосфери: Ефірні олії. Отримані з рослин, квітів і фруктів, натуральні масла мають безліч корисних властивостей і ароматів, надихаючих і заспокійливих одночасно.
Солі для ванної. Не обов’язково вирушати в подорож до океанського узбережжя, щоб скористатися перевагами терапевтичної солі. Жменька спеціальної солі для ванної допоможе стимулювати кровообіг, полегшити біль у спині і заспокоїти ниючі м’язи і зв’язки.
На щастя, приготування солі для ванної в домашніх умовах – наипростейше завдання: просто додайте кілька крапель улюбленого ефірного масла в гірку сіль, ретельно перемішайте – і ароматна сіль для ванни готова.
7. Забезпечте шкірі догляд після ванни. Одним тільки прийомом ванни спа-враження не закінчуються. Завершіть розслабляючий ритуал за допомогою улюблених засобів для догляду за тілом: зволожуючого лосьйону або масла для тіла.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору