Рівне:

Створення та просування сайтів

Фінансових порушень на понад чотири мільйони

Кримінал 24-лют, 2011, 13:239 Lobanovskiy 943
В ході проведеної планової ревізії Рівненського державного обласного навчально-курсового комбінату за 2007 – 2009 роки та 9 місяців 2010 року ревізори виявили фінансових порушень на 4341,4 тис. гривень, з них втрачені ресурси становлять 234 тисячі.

У ревізійному періоді комбінатом порушувалась основа організації оплати праці, регламентована Законом України «Про оплату праці», генеральними та галузевими угодами. Зокрема, при визначенні посадових окладів та тарифних ставок працівників за основу брався невірно визначений розмір мінімальної тарифної ставки робітника I розряду у виробничій сфері – замість 120 відсотків від розміру мінімальної заробітної плати встановлювався у розмірі мінімальної.
Без проведення процедур закупівель у 2007 – 2009 роках комбінатом придбано паливно-мастильних матеріалів та газу стисненого на 706,8 тис. гривень.
За даними обліку комбінату на 3 337 тис. гривень завищено вартість активів. Для прикладу, не за експертною, а за нормативно-грошовою оцінкою у складі активів відображено вартість земельних ділянок, що знаходяться у постійному користуванні. Як наслідок, вартість активів завищено на 3116,8 тис. гривень. До того ж, вказані права на постійне користування земельними ділянками, всупереч вимог бухгалтерського обліку, відображено в складі основних засобів. У ході ревізії за даними обліку суму вартості активів відкориговано.
За допущені порушення на сімох посадових осіб комбінату складено протоколи про адміністративні правопорушення.
Про результати ревізії проінформовано прокуратуру Рівненської області.
Начальником КРУ в Рівненській області контролюється стан усунення порушень.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору