Рівне:

Створення та просування сайтів

На Рівненщині готуються до святкування 450-річчя Пересопницького Євангелія

Актуально 04-бер, 2011, 13:139 Lobanovskiy 809
У селі Пересопниця під відбудуться громадські слухання та презентація проекту відзначення на Рівненщині 450-річчя Пересопницького Євангелія.


Очільник області Василь Берташ, беручи участь 1 березня у вечірньому прямому ефірі однієї з місцевих телерадіокомпаній, розповів про суть проекту. Він складатиметься з двох частин. У першій частині передбачено спорудити пантеон. Там заплановано створити читальні зали, фондосховище, музей. У другій частині буде княже місто з садибами тих часів, культовими спорудами й іншими об’єктами. Крім того, планується облаштувати до Пересопниці сучасну дорогу та підвести природний газ.
«Хочу обговорити це з громадою. Я був в уряді. Є з цього приводу доручення Президента. Я попросив 10 мільйонів гривень. Решту коштів на реалізацію того проекту, з яким ми визначимося, дамо з бюджету розвитку», – зазначив Василь Берташ.
Довідка ЗІКу.
450-річчя Пересопницького Євангелія відзначатиметься у серпні 2011 року на державному рівні. На урочистості з цієї нагоди до Рівненщини запросили президентів п’яти слов’янських православних країн: України, Росії, Білорусі, Словаччини та Болгарії.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору