Рівне:

Створення та просування сайтів

На Рівненщині триває моніторинг аптек

Рівненська область 06-травня, 2011, 11:059 Lobanovskiy 1 854
За дорученням голови облдержадміністрації Василя Берташа, в області працює спеціальна комісія, яка перевіряє аптечні кіоски, розміщені в комунальних лікувальних закладах. Попередні результати засвідчили, що ціни на ліки завищують. Так, націнки на один і той же препарат у мережевих аптеках на третину нижчі, ніж у кіосках, розміщених у медзакладах.
Крім того, власники платять різну орендну плату. Вона внаслідок інфляційних процесів потребує перегляду. Винятком мають стати комунальні аптеки, зауважила заступник голови облдержадміністрації Світлана Сад. Мінімальна, чи навіть символічна плата за оренду має стати для них хорошим економічним стимулом. Водночас із соціальними цінами та повним асортиментом, такі аптеки мають створити здорову конкуренцію для приватних закладів.
За словами Світлани Сад, перевірки робочої групи тривають. Заплановано промоніторити аптеки в лікувальних закладах окремих районів області. По завершенню всі члени комісії мають запропонувати, як зменшити навантаження на гаманці краян. Подані пропозиції ляжуть в основу розпорядження голови облдержадміністрації Василя Берташа.

Про це Провінційці повідомили Рівненській обласній державній адміністрації.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору