Рівне:

Створення та просування сайтів

Студенти Тернопільського національного технічного університету ім. І. Пулюя відвідали з ознайомчою екскурсією Рівненську АЕС.

Рівненська область 21-жов, 2011, 16:419 prov 837
«Такі тематичні екскурсії для старшокурсників відбуваються щороку. Зокрема, на Рівненській атомній електростанції ми уже вдруге. Вперше побували півтора року тому. Раніше відвідували і Хмельницьку АЕС, і теплові та гідроелектростанції регіону. Головна мета екскурсій – інтеграція теорії з практикою», – розповідає асистент кафедри енергозбереження Віктор Хомишин.
На Рівненську АЕС прибула група у складі 40-а студентів 3-го та 4-го курсів електромеханічного факультету, які освоюють спеціальності «електроенергетика» та «менеджмент енергосистем».
Для майбутніх енергетиків цікавими були екскурсії у навчально-тренувальний та інформаційний центри РАЕС, а також на відкритий розподільчий пристрій ВРП-750 кВт.
В інформаційному центрі станції студенти ознайомилися з історією будівництва та розвитку РАЕС і міста енергетиків Кузнецовська, оглянули макети енергоблоків ВВЕР-1000 та ВВЕР-440, а також подивилися відеофільм про місце та роль Рівненської атомної електростанції в енергосистемі України.
Дізнатися більше про технологію виробництва електроенергії на АЕС та власне про процес керування енергоблоком студентам допоміг провідний інструктор навчально-тренувального центру Дмитро Дейнега, який доступно та цікаво розповів про роботу оперативного персоналу на блочному щиті керування на прикладі повномасштабного тренажера.
Вперше група екскурсантів побувала і на ВРП-750 кВт. Безпосередньо на майданчику студенти отримали вичерпні відповіді на актуальні для них питання від заступника начальника електроцеху з експлуатації енергоблоків №3-4 Володимира Перога.
«Я вперше побував на атомній електростанції. Найбільше мене вразило те, що люди, які тут працюють, відчувають повну відповідальність за те, що роблять. Вони розуміють, що саме від них залежить як безпека країни, так і її економічний розвиток, - ділиться враженнями студент третього курсу електромеханічного факультету Юрій Юськів. - Водночас приваблює досить високий рівень оплати праці і можливість кар’єрного зростання, тож не виключаю, що в майбутньому хотів би працювати на АЕС».
«Сподобалося місто і те, як швидко, буквально за 30 років, воно розрослося і розквітло разом з атомною електростанцією, - додає третьокурсниця Оксана Кокловська. – А ще ми помітили, що Кузнецовськ – дуже чисте містечко».
В університеті сподіваються відвідувати Рівненську АЕС кожні два роки, аби якомога більше студентів могли ознайомитися з роботою атомної електростанції. Адже, за словами викладачів, понад чверть випускників факультету нині працюють в енергетичній сфері. Більше того, щороку у тернопільському виші стабільно багато студентів з Кузнецовська. Зокрема, сьогодні студентами навчального закладу є в тому числі і 34 працівників РАЕС.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору