Рівне:

Створення та просування сайтів

Киянам презентували можливості Рівненського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості

Рівненська область 03-лис, 2011, 11:489 prov 1 215
30-31 жовтня представники Рівненського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості взяли участь у профорієнтаційному заході "Молодь Києва - майбутнє столиці", організованому Київським міським центром зайнятості. Захід проводився для незайнятої молоді та роботодавців столиці. Серед учасників були професійно-технічні училища, що навчають дорослих громадян на замовлення служби зайнятості, центри професійно-технічної освіти державної служби зайнятості, роботодавці із пропозиціями вакансій. Загалом захід відвідали близько шести тисяч осіб, з них півтори тисячі – учнівська молодь.
Рівненський ЦПТО ДСЗ демонстрував майстер-класи з комп’ютерної вишивки, лозоплетіння, перукарської справи, карвінгу у виконанні кухарів, флейрінг-шоу та приготування коктейлів барменами. Експозицію традиційно прикрашали кваліфікаційні вироби слухачів: ковані елементи, вишиті рушники, вироби з лози, манекени, вдягнені у національні костюми ручної роботи, квіткові композиції, бондарні вироби. Кожен охочий міг переглянути мультимедійну презентацію центру.
Молодь, що відвідала рівненський виставковий бокс, здебільшого цікавилася професією бармена та перукаря. Особливе захоплення глядачів викликали елементи флейрінгу, що їх демонстрували рівненські бармени. Також кожен охочий міг пригоститися кавою, приготовленою за допомогою кавового апарату.
Майстер виробничого навчання Анна Зотік разом зі слухачкою Юлією Александровською виконували складні зачіски з елементами плетіння. Цей розділ виставки високо оцінили присутні жінки та дівчата – за косою від рівненських майстринь вишикувалася справжня черга.
Лозоплетінням цікавилися жінки середнього віку, за їхніми зізнаннями, тому, що така професія не потребує значних початкових інвестицій і заробляти майстриня може тільки своїми руками.
Карвінг, новий та надзвичайно модний напрям у прикрашанні готових страв, був представлений декількома училищами, проте виготовлені рівненськими майстрами вази з гарбуза, наповнені букетами з овочевих квітів, були найкращими. Відвідувачі охоче пробували виготовити такі прикраси самостійно.
Як роботодавці, так і безробітні із захопленням спостерігали за тим, як швидко і вправно можна прикрасити елементи одягу, серветки, носовички за допомогою комп’ютерної вишивки.
В цілому, рівненська команда із великим успіхом презентувала свій навчальний заклад. Тут упевнені, що ті з киян, хто зацікавилися можливостями опанувати перспективні професії, приїдуть та із задоволення навчатимуться у Рівненському центрі професійно-технічної освіти державної служби зайнятості. А навчання на сучасній матеріальній базі під керівництвом умілих майстрів – реальне збільшення шансів на вдале працевлаштування.
До речі, цьогоріч рівняни вже презентували навчальний заклад служби зайнятості у Херсоні, Хмельницькому, Вінниці, на черзі – Львів. З початку 2011 року на навчання у Рівненський ЦПТО ДСЗ спрямували понад 1300 слухачів із 13 областей України.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору