Рівне:

Створення та просування сайтів

Рівненські роботодавці – серед найкращих

Рівненська область 03-лис, 2011, 14:509 prov 1 188
Нещодавно в Києві відбулася урочиста церемонія нагородження переможців Всеукраїнського конкурсу серед роботодавців "Кращі практики корпоративної соціальної відповідальності. Забезпечуємо гідну працю людей з інвалідністю" та журналістського конкурсу «Гідна праця: поширюємо кращий досвід». Це спільний Проект Програми розвитку ООН, Міжнародної організації праці та Державного центру зайнятості «Соціальна інтеграція людей з інвалідністю шляхом забезпечення доступу до зайнятості». У конкурсі, який тривав з 10 травня по 10 вересня 2011 року, взяли участь понад 100 українських підприємств - від найменшого, де працюють 6 осіб, до найбільшого, з 13 тисячами співробітників.
Рівненський міський центр зайнятості рекомендував до участі в конкурсі Рівненське учбово-виробниче підприємство Українського товариства сліпих (директор Подранецький Ігор Петрович), МКП «Олвік-1» (директор Петрук Микола Олександрович) та Рівненський інститут вищого навчального закладу «Відкритий міжнародний університет розвитку людини «Україна» (ректор Ставицький Олег Олексійович).
Після детального розгляду анкет підприємств журі конкурсу обрало 12 переможців, і серед них в номінації «Гідна праця» переможцем визнано Рівненське учбово-виробниче підприємство Українського товариства сліпих.
У цій номінації оцінювалися підприємства та організації, які здійснють пристосування робочих місць для працівників з інвалідністю шляхом використання спеціального обладнання, програмного забезпечення тощо; забезпечує індивідуальний підхід в організації робочого місця шляхом адаптації робочих функцій, режиму праці та відпочинку під потреби, функціональні можливості або обмеження працівника.
Урочисте відзначення переможців відбулося у приміщенні столичного «Президент Готелю» та було приурочено до Дня Організації Об’єднаних Націй. Диплом переможця конкурсу директор Рівненського УВП УТОС Ігор Подранецький отримав з рук директора представництва Фонду народонаселення ООН в Україні Нузхат Ехсан.
Подранецький І.П.: «Перемога в конкурсі такого рівня – для мене і нашого колективу не тільки велика честь, але й можливість заявити про своє підприємство, розказати про наші проблеми, а, можливо, знайти надійних партнерів та спонсорів в питанні допомоги у реалізації нашої продукції». На жаль, спеціалізовані підприємства інвалідів, зазвичай, є збитковими та неспроможними конкурувати на товарному ринку. Тому існування таких підприємств неможливе без державної та спонсорської допомоги. Адже біля 100 незрячих осіб потребують постійної зайнятості, що дає їм можливість соціальної реабілітації та забезпечує існування їх сімей.
Рівненськтий міський центр зайнятості тісно співпрацює з Рівненським УВП УТОС. У травні цього року було запроваджено на цьому підприємстві новий вид громадських робіт – супровід незрячих. Ці послуги особам з вадами зору щомісяця надають п’ятеро безробітних. Крім того, на підприємстві протягом останнього року працевлаштовано двоє безробітних громадян шляхом надання дотації роботодавцю з коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття. Завдяки спеціалізації підприємства та гідним умовам праці плинності кадрів майже не існує.
На церемонії усі переможці отримали ще дипломи від Проекту ПРООН, МОП та Державного центру зайнятості «Соціальна інтеграція людей з інвалідністю шляхом забезпечення доступу до зайнятості».

Рівненський обласний центр зайнятості.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору