Рівне:

Створення та просування сайтів

На Житомирщині працівники міліції за отримання хабара у сумі 114 тис. доларів США затримали голову райдержадміністрації

Житомирська область 11-лис, 2011, 08:589 prov 1 137
9 листопада 2011 року в одному з районів області працівники МВС та УМВС України в Житомирській області неподалік приміщення районної державної адміністрації затримали районного голову та 4 громадян, серед яких в.о. обов’язки начальника відділу деркомзему в районі.
Затримані обгрунтовано підозрюються у вимаганні у приватного підприємця, жителя Київської області, та одержанні від нього хабара у сумі 114 тисяч доларів США за виділення земельної ділянки площею 16 га на території однієї з сільських рад району.
Наразі відносно голови РДА прокуратурою Житомирської області за фактом вимагання та отримання хабара порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.4 ст.368 (Одержання хабара в особливо великому розмірі або службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище) Кримінального кодексу України, що передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від восьми до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.
Відносно інших - порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 27 (Види співучасників) та ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу України.
На даний час усі підозрювані затримані у порядку статті 115 (Затримання слідчим підозрюваного у вчиненні злочину) Кримінально-процесуального кодексу України.
Предмет хабара вилучено.

СЗГ УМВС України
в Житомирській області
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору