Рівне:

Створення та просування сайтів

В господарстві одного з мешканців Березного рятувальники МНС виявили цілий арсенал

Рівненська область 27-гру, 2011, 13:279 prov 603
О 16-й годині 26 грудня в Березнівський райвідділ УМНС Рівненської області надійшло повідомлення, в реанімаційне відділення районної лікарні було госпіталізовано жителя м. Березне Володимира, 1969 р.н. з діагнозом травматична ампутація верхньої правої кінцівки. Травму чоловік отримав в наслідок вибуху мінометної міни калібру 82 мм, яку він намагався розібрати за місцем проживання.
В ході розслідування даного випадку співробітниками МНС спільно з правоохоронцями виявили в одному із нежитлових приміщеннях підсобного господарства травмованого Володимира значну кількість вибухонебезпечних предметів (близько 300 артилерійських снарядів калібру 125 мм, 40 артилерійських снарядів калібру 45 мм). Також в інших трьох підсобних приміщення підсобного господарства було виявлено ще велику кількість вибухонебезпечних предметів.
За висновком експертів НДЕКЦ при УМВС дані вибухонебезпечні предмети відносяться до першої категорії – надзвичайно небезпечні, в зв’язку з цим огляд було припинено.
27 грудня в Березне прибула група піротехнічних робіт АРЗ СП УМНС для подальшого обстеження місця знахідки вибухонебезпечних предметів та їх знешкодження.
Враховуючи високий рівень загрози боєприпасів, щільність міської забудови на місці виявлення вибухонебезпечних предметів та з метою забезпечення безпеки місцевого населення за рішенням районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій розпочато роботи по відселенню громадян з небезпечної зони. Після цього піротехніки УМНС мають вивезти знайдені боєприпаси у спеціально визначене місце та знешкодити.
Дії рятувальників очолює заступник начальника обласного Управління МНС підполковник служби цивільного захисту Ігор Михальчук.
Остаточна інформація про загальну кількість вибухонебезпечних предметів та їх знешкодження буде надано додатково.

Віктор Козак,
помічник начальника УМНС у Рівненській області.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору