Рівне:

Створення та просування сайтів

На Рівненщині звітують прокурори

Рівненська область 11-січ, 2012, 11:029 prov 1 028
У 2011 році в Рівненській області обліковано 7389 злочинів, що на рівні минулого року (в середньому по Україні злочинність зросла на 3,0 відсотки). Рівень злочинності на 10 тисяч населення склав 64,0. Відповідно до статистичних даних зменшилась кількість грабежів, розбоїв, крадіжок державного та особистого майна, дорожньо-транспортних пригод. Натомість не вдалося уникнути зростання умисних вбивств та тяжких тілесних ушкоджень.
Правоохоронні органи Рівненщини викрили в минулому році 9 організованих злочинних груп, скерували до судів 72 кримінальні справи про корупційні злочини (в т.ч. 16 – про хабарництво), 40 протоколів про корупційні діяння.
У звітному періоді слідчі органів прокуратури Рівненської області закінчили розслідуванням та скерували до судів 324 кримінальних справи. З їх числа 66 – про корупційні діяння, 50 – про злочини у бюджетній сфері, 24 – про земельні правовідносини.
За результатами перевірок додержання законів щодо захисту конституційних прав і свобод громадян та інтересів держави прокурори порушили 276 кримінальних справ. З них 19 – про умисну невиплату працівникам заробітної плати, 33 – про охорону прав неповнолітніх, у сфері економічних відносин – 111, про охорону навколишнього природного середовища – 20, про земельні правовідносини – 27.
За актами прокурорського реагування притягнуто до відповідальності 3457 посадових осіб (у тому числі 1040 посадових осіб органів державного контролю), відшкодовано до бюджету 21 мільйон гривень, попереджено незаконне надання земель площею 256 га.
Упродовж року прокурори Рівненщини прийняли участь у судах першої інстанції в розгляді 6679 кримінальних справах. У половині з цих справ судом постановлено вироки.
Виконана певна робота щодо захисту інтересів громадян та держави в судах цивільно-правовими заходами. Кількість задоволених судами позовів, пред’явлених прокурорами в порядку цивільного, господарського, адміністративного, кримінального судочинства становить 1521 на суму 62 мільйони гривень. За рішеннями, що набрали законної сили судами стягнуто 37 мільйонів гривень, реально їх виконано на 78 відсотків.
Органами прокуратури області вирішено по суті 5477 звернення. Відсоток задоволених становить 10, 6. Це є більший показник, ніж в середньому по Україні.
До місцевих органів виконавчої влади та місцевого самоврядування прокурори скерували 179 інформацій про стан законності та результати проведених перевірок щодо виявлених порушень прав громадян та інтересів держави.

Тетяна Краснолюба,
старший помічник прокурора області
з питань статистики.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору