Рівне:

Створення та просування сайтів

На Рівненщині затверджують плани розвитку сіл

Рівненська область 18-січ, 2012, 11:309 prov 885
Нова котельня та ремонт фасаду приміщення дитсадка – такі проблеми визначили як пріоритетні громади сіл Великі Цепцевичі та Довговоля Володимирецького району. Днями жителі цих населених пунктів зустрілися із заступником голови обласної ради Олександром Чуприною та представниками обласного ресурсного центру Проекту розвитку ООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду».
У ході зустрічі були затверджені плани розвитку сіл: їх розробляли за результатами анкетування жителів. Відтак, люди окреслили перелік найболючіших проблем. Серед них обрали по одній проблемі в кожній громаді, які вирішуватимуть за фінансової підтримки Євросоюзу. Як пояснила координатор Проекту на Рівненщині Ольга Кашевська, це був робочий захід під назвою «Другий діалог з громадою», який засвідчив готовність людей до співпраці з Проектом. Адже в обох селах люди створили громадські організації та почали збирати кошти.
До того ж, за словами Ольги Кашевської, вартість проектів перевищила можливий обсяг фінансування з боку ЄС (нагадаємо, максимальний розмір гранту становить 80 тис.грн.). Однак громади та районна влада готові збільшити свої внески. Так, за попередніми підрахунками, вартість проекту з реконструкції котельні у селі Великі Цепцевичі, яка обігріватиме дитсадок, перевищує 160 тис.грн., а на ремонт фасаду приміщення початкової школи у Довговолі необхідно майже 300 тис.грн.
«Така активність громад свідчить про одне – люди готові по-новому підходити до вирішення проблем своїх територій, не чекаючи, поки їм дадуть кошти з бюджету. Це гарний приклад справжнього самоврядування», - зауважив заступник голови обласної ради Олександр Чуприна. Він також відзначив, що на другому етапі співпраці з Проектом розвитку ООН, який стартував у 2011 році, громади Рівненщини значно активізувалися і охоче беруться за написання проектів. Це відзначають і представники обласного ресурсного центру.
Нагадаємо, до участі у проекті «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» відібрано 38 громад Рівненщини з 8 районів області. Зокрема, у Володимирецькому районі найближчим часом планується затвердити плани розвитку сіл Балаховичі та Воронки.
Про це Провінційці повідомили з прес-служби Рівненської обласної ради.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору