Рівне:

Створення та просування сайтів

У березні-квітні в Україну прибудуть чеські двоповерхові поїзди

Україна 28-лют, 2012, 15:459 prov 836
Перший двосистемний електропоїзд виробництва Skoda Vagonka з'явиться в Україні вже у березні поточного року, заявив перший заступник генерального директора Укрзалізниці Микола Сергієнко.
"Заплановано, що 12 березня комісія буде приймати електропоїзди. Згідно з угодою між Південною залізницею та компанією Skoda передбачено придбання двох двосистемних двоповерхових електропоїздів, по шість вагонів кожний. Другий поїзд прибуде в Україну у квітні поточного року", - розповів Сергієнко.
Залізничники планують, що новий рухомий склад буде задіяний на маршруті Харків - Дніпропетровськ - Донецьк і буде обслуговуватися на Південній залізниці у депо Харкова, спеціально обладнаному для нового пасажирського рухомого складу.
Чеські поїзди будуть розвивати швидкість до 160 км/год, складатися із шести вагонів, кожен із яких має по 126 місць, загальна кількість місць - 626, корпус виконаний зі спеціального алюмінію. Передбачені місця першого і другого класів. Зокрема, другі поверхи двох вагонів будуть першого класу, решта - другого.
Крім того, електропоїзди обладнані місцями для перевезення осіб з обмеженими фізичними можливостями - у кожному поїзді чотири підйомники для колясок, спеціально обладнані санітарні вузли.
Перша група українських машиністів-інструкторів і технічних фахівців уже пройшла курс навчання у Чехії. Також із 5 березня наступні дві групи українських фахівців, чисельністю по 10 чоловік, будуть направлені на навчання. Усі витрати на навчання наших фахівців взяла на себе чеська сторона.
Як повідомлялося у жовтні 2010 року, тендер на поставку поїздів, який проводила Південна залізниця, виграла чеська компанія Skoda Vagonka. Укрзалізниця повідомила, що двоповерхові потяги чеського виробництва курсуватимуть на коротких відстанях.
Корреспондент.net
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору