Рівне:

Створення та просування сайтів

Залізничний світлофор смертельно травмував підлітка

Закарпатська область 04-кві, 2012, 12:059 prov 898
Трагічний випадок, пов’язаний із недотриманням правил безпеки при знаходженні на об’єктах залізниці, днями трапився на Закарпатті. До чергової частини лінійного відділу на станції Чоп надійшло повідомлення по телефону від чергової по станції про те, що на перегоні "Чоп - Черна" неповнолітній хлопчик виліз на електричну опору, з власної необережності впав на землю та смертельно травмувався. Про це Провінційці повідомили з СЗГ УМВС України на Львівській залізниці.
На місці події правоохоронцями було встановлено, що загиблим є 12-річний місцевий мешканець. Як у подальшому стало зрозуміло, підліток був уражений електрострумом та під час падіння на землю смертельно травмувався. Зовнішнім оглядом виявлено сліди опіків обох рук, інших тілесних ушкоджень не виявлено.
У ході проведення перевірки правоохоронці вияснили, що цього вечора двоє неповнолітніх хлопчаків вештались біля залізничних колій у пошуках розваг. Ходіння по коліях їх уже не втішало, як і перебігання колій перед потягами. Тут у голову їм прийшла думка залізти на залізничний стовп, зверху якого знаходився світлофор, аби поглянути, що там в середині знаходиться, які деталі, а також на краєвид з висоти «пташиного польоту».
Один з юнаків залізши на стовп, хотів дізнатись, а з чого складається світлофор. Знявши верхню кришку, він по необережності торкнувся дротів, його вдарило струмом під напругою 380 вольт. В результаті цього не втримавшись, дитина впала на землю, і під час падіння смертельно травмувався. При огляді обидві руки хлопчика були обпечені.
За словами працівників залізниці, якби хлопчик заліз трохи вище, то його могло б вдарити напругою більше 6000 вольт…
За статистикою в Україні на території залізниці у минулих роках гинуло понад 40 неповнолітніх. «Нашими працівниками постійно проводиться профілактичні виступи в школах, гімназіях, - розповідає начальник відділення кримінальної міліції у справах дітей майор міліції Ігор Чердак. – В минулому році таких виступів було 326 і кожного разу ми наголошуємо небезпеці для життя дітей».
Правоохоронці черговий раз закликають дорослих бути пильними та небайдужими як до власних, так і до чужих дітей, не проходити повз дитячі забави на залізниці, адже вони можуть обернутися каліцтвом або загибеллю дитини.





Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору