Рівне:

Створення та просування сайтів

ЗАОЩАДЖУВАТИ ДОЗВОЛЯТЬ НОВІ ТЕХНОЛОГІЇ

Рівненська область 12-кві, 2012, 16:099 prov 879
Технічний семінар з обміну досвідом у сфері контролю якості турбінних мастил і продовження їх ресурсу проходить 11-12 квітня на Рівненській атомній електростанції.
Свої напрацювання рівненським атомникам презентує польська фірма Ecol, яка спеціалізується на проведенні гідродинамічного очищення і промивання систем змащування та регулювання турбоагрегатів. З української сторони участь у семінарі беруть провідні спеціалісти Рівненської АЕС, зокрема, начальники турбінних цехів Володимир Анур’єв та Василь Шепітчак, начальник цеху забезпечуючих систем Сергій Бєрьозкін.
Іноземна фірма зацікавлена у співпраці з українськими атомними електростанціями. Серед пропозицій такі послуги: сервіс мастило-змазувальних систем, гідродинамічне очищення мастильних систем турбін із подальшим промиванням системи, очищення теплообмінників, котлів, лопаток турбіни, а також аналіз і моніторинг мастил в експлуатації.
- Тема гідродинамічного очищення і промивання мастилосистем для нас доволі актуальна, - говорить начальник турбінного цеху №2 РАЕС Василь Шепітчак. – Сьогодні на Рівненській АЕС використовують синтетичне мастило американського виробництва. Воно доволі дороге. Одна тонна коштує близько 150 тисяч гривень, а мастилосистема змащування турбіни енергоблоку ВВЕР-1000 потребує 100 тонн.
За словами В.Шепітчака, на енергоблоці №3 за 26 років експлуатації мастило у турбінній системі міняли двічі: у 1997-му і 2007-му, тобто кожні 10 років. Якщо трубопровід добре промитий, термін служби мастила зростає. А це – суттєва економія. Представники польської фірми запевняють, що використання технологій гідродинамічного очищення дозволить збільшити строк експлуатації мастила у два рази.
Впродовж двох днів іноземні інженери оглядатимуть мастилосистеми Рівненської АЕС, зокрема, у турбінному відділенні енергоблоку №4. Після чого зможуть надати свої пропозиції. Якщо вони будуть прийнятними для української сторони, йтиметься про продовження співпраці.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору