Рівне:

Створення та просування сайтів

Томенко шукав чудеса на Рівненщині

Актуально 05-кві, 2007, 17:509 prov 1 249
Акція
В останній робочий день минулого тижня Рівненщину відвідав столичний гість, заступник Голови Верховної Ради Микола Томенко. Цього разу політик приїхав у наш край із культурно-просвітницькою метою: він презентував загальноукраїнську акцію «7 чудес України». Приємно відзначити, що Рівненщина стала першою областю, яка у ході розпочатого марафону презентує свої найцікавіші культурно-історичні пам’ятки.

– Ця акція пов’язана з необхідністю максимального просування позитивного іміджу сучасної України як країни з унікальною історією, культурою, архітектурою та надзвичайно великими туристичними можливостями, – зазначив Микола Томенко. – Ми маємо знайти у кожному регіоні змістовні, цінні речі, аби продемонструвати Україну не лише для всього світу, але й самих українців.



Високопосадовець повідомив, що акція «7 чудес України» відбуватиметься упродовж березня-липня 2007 року паралельно із Всесвітнім проектом «Вибір нових семи чудес світу», який завершується 7 липня цього року. За словами Миколи Томенка, для участі в акції у кожному з регіонів України будуть створені обласні оргкомітети, які за результатами висновків експертів, краєзнавців, культурологів та громадських обговорень пропонуватимуть до загальноукраїнського списку чудес до трьох історичних та архітектурних пам’яток (будь-якого періоду побудови, призначення та міри збереження) зі свого регіону. Цей етап триватиме до першого травня. На наступному етапі кожен з експертів, які входять до Ради загальнонаціональної акції, із запропонованого списку обере власні номінації на «7 чудес України». За результатами підрахунку поданих голосів 7 липня на фестивалі «Етноліто: ХХ Купальські ігри на батьківщині Гоголя» буде оголошено «7 чудес України».



Після цього, за словами пана Томенка, обрані «7 чудес України» будуть винесені на експертне та громадське обговорення і голосування. Таким чином буде визначене «Чудо з чудес України», проголошення якого відбудеться у День незалежності України – 24 серпня 2007 року.



Отож, Рівненщина першою відгукнулася і дала старт загальноукраїнській акції. У нашій області претендентами на звання одного із чудес України стали Корецький Свято-Троїцький жіночий монастир, Національний університет «Острозька академія», Острозький замок та Дубенська фортеця. Саме ці культурно-історичні пам’ятки 30 березня і відвідав Микола Томенко із членами ради акції.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору