Рівне:

Створення та просування сайтів

Ділити кошти так важко…

Актуально 05-кві, 2007, 17:519 prov 1 166
Сесія
Відбулася одинадцята сесія Сарненської районної ради. У її порядок денний місцеві депутати внесли майже 20 питань.

Стосувалися вони різних сторін життя району: економічного, духовного, політичного. Йшлося, зокрема, про Програму розвитку міжнародної та міжрегіональної співпраці, уточнену Програму фінансової підтримки сільгосппідприємств району для проведення комплексу весняно-польових робіт, внесення змін до районного бюджету на нинішній рік, приватизаційні проблеми та проблеми освітян і медиків, увічнення пам’яті борців за волю України, жертв політичних репресій і геноциду…

Якщо більшість винесених на розгляд сесії питань депутатам районної ради, яку складають представники «Нашої України», БЮТу, УНП, НРУ, СПУ, Партії Литвина та Партії регіонів, вдавалося розглядати без особливих протиріч, то фінансові викликали в непоодиноких обранців від меншості чималий супротив. І це зрозуміло. Адже при сьогоднішньому скромному бюджетному наповненні кожна копійка, як мовиться, гривні важить. І сільгоспвиробничі колективи району потребують грошової підтримки, і промисловці, і школи, і лікарні… Бракує коштів на ремонт приміщень, зведенння нових, закупівлю карет швидкої допомоги і навіть укомплектацію виконавчого апарату районної ради. Відтак голосування проходило з чималими непорозуміннями, що, зрештою, і вилилося в неоднозначну ситуацію – сесійну залу покинули деяки депутати. Однак перешкоди вдалося все-таки подолати і прийняти відповідні рішення. Справдилися й передбачення фракцій Блоку Юлії Тимошенко та «Наша Україна» щодо розпуску Верховної Ради, які прийняли на сесії заяву «Про систему невідкладних заходів з розв’язання політичної та соціально-економічної кризи в Україні».

Дивує лише одне: за надання газетних площ і радіоефіру депутатським фракціям більшість не проголосувала. Тож відклали це та деякі інші питання на розгляд наступної сесії.

Тетяна Самулік

Сарни
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору