Рівне:

Створення та просування сайтів

Молодший брат уже за ґратами - на черзі старший

Хмельницька область 22-кві, 2012, 16:149 prov 1 234
13 років позбавлення волі — таким був вирок молодому чоловікові, який позбавив життя свого односельця. Та це не послужило уроком для старшого брата душогуба — незабаром і він постане перед судом.
Минулого року, наприкінці весни, працівники Новоушицького райвідділу міліції по «гарячих слідах» затримали 21-річного жителя одного із сіл району, який скоїв небачене за своєю жорстокістю вбивство.
Як з’ясувалося в ході слідства, напередодні скоєного, взявши до свого воза батьків та 39-річного товариша, молодий чоловік вирушив в «алкогольне турне» довколишніми селами. Наостанок, близько третьої години ночі, візник завернув до свого рідного брата, який живе в приймах у сусідньому селі. Там компанія розпила ще пляшку горілки, та й заквапилася додому. Батьки вирішили йти назад пішки, а до воза підсадили старшого брата, щоб наглядав за молодшим, бо той, мовляв, як вип’є, то стає некерованим.
В дорозі між візником і його товаришем розгорівся конфлікт, і з’ясовувати стосунки вони зупинились прямо посеред поля. Першим бійку розпочав пасажир, але озвірілий молодик одним ударом зіштовхнув його з воза й розпочав криваву розправу: спочатку він влаштував шалений танець на тілі жертви, переламавши йому всі ребра, потім почав бити його по обличчю. В цей час ошелешений свідок спробував зупинити свого брата, але той лаконічним «Ти — наступний!» змусив його замовкнути.
Потерпілий з останніх сил намагався захищатися. Це не на жарт обурило його кривдника — чоловік схопив з воза дошку, яка слугувала сидінням, і бив свою жертву по голові до тих пір, поки знаряддя вбивства не розламалося навпіл.
Помітивши, що чоловік вже не опирається, зловмисник зав’язав йому на шиї мотузку й відволік тіло в хащі подалі від людських очей. Повернувшись, він ще раз пригрозив братові, сів на воза й попрямував додому. Там чоловіки «зняли стрес» горілкою і полягали спати. А будили їх вже працівники міліції…
Новоушицький районний суд визнав чоловіка винним у скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 115 «Умисне вбивство» Кримінального кодексу України й обрав йому покарання у вигляді тринадцяти років позбавлення волі.
А вже незабаром цей же суд розглядатиме кримінальну справу про обвинувачення старшого брата засудженого. Перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, чоловік заспокоював своїх малолітніх дітей, тушачи об них недопалки. Проти нього було порушено кримінальну справу за ч. 1 ст. 125 «Умисне легке тілесне ушкодження» та ст. 166 «Злісне невиконання обов’язків по догляду за дитиною» Кримінального кодексу України. Крім того, чоловік скоїв крадіжку бензопили у свого односельця, тож доведеться відповідати і за це.
Катерина Шуприган,
СЗГ УМВС України
в Хмельницькій області.

Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору