Рівне:

Створення та просування сайтів

Сарни

Що новенького? 01-сер, 2012, 10:239 prov 1 453
У неділю в одному з найбільших сіл Сарненщини – Кричильську урочисто запалили газовий факел. Мешканці Кричильська вже давно мріяли про блакитне паливо у своїх оселях, та ніяк не вдавалось відшукати джерело фінансування підвідного газопроводу. Цьогоріч до вирішення газової проблеми села долучився народний депутат України Микола Шершун, завдяки зусиллям якого у Кричильську нарешті з’явився довгоочікуваний газ.
Пуск газу cтав святом для всього села. Урочистості проходили біля газорозподільчого пункту (ГРП), де зібралося кілька сотень людей. Микола Шершун, виступаючи перед мешканцями Кричильська, зазначив, що на сьогодні запаси газу в нашій країні достатні для того, щоб було газифіковане кожне українське село. А оскільки серед інших видів палива достойної альтернативи газу немає, то потрібно використовувати цей природний ресурс на благо людей.
Загальна вартість об’єкту становить близько 5 млн. гривень. Наразі газ підведений до села, попереду робота із розведення його по вулицях села та домівках. Для цього теж потрібні значні кошти. Як зазначив голова Сарненської РДА Анатолій Остапчук, дружною громадою і цю проблему вдасться вирішити. Микола Шершун порадив мешканцям Кричильська не боятися брати кредити на газифікацію осель у спеціалізованих установах, де відсотки за користування коштами значно нижчі, ніж у банках.
Заступник голови правління ПАТ «Рівнегаз» Петро Торгун розповів, що в області щороку газифікують десятки сіл. Кричильськ – це 23-ій населений пункт із 65-ти сіл Сарненщини. Цьогоріч заплановано підвести газ і до сусідніх із Кричильськом – Одринок і Поляни. Загалом у цих трьох населених пунктах має бути газифіковано майже тисяча домівок, а протяжність газопроводів становитиме 35 кілометрів.
Першою оселею, до якої у Кричильську підвели газ, стала домівка сина відомого українського письменника Леоніда Куліша. Серце письменника зупинилося п’ять років тому, але він завжди вболівав за те, щоб в оселях його земляків з’явилось голубе паливо. Микола та Людмила Куліші виховують двійко дітей, зізнаються, що про газ у домівці мріяли давно. Вдова Леоніда Куліша Галина, була дуже зворушена тим, що місцева та районна влада обрала для першочергової газифікації оселю її дітей. розповіла, що напередодні пуску газу до села їй уві сні з’явився покійний чоловік, який завжди сниться дружині до гарних подій.
Прес-секретар ПАТ «Рівнегаз» Вікторія ЛЕВЧУК
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору