Рівне:

Створення та просування сайтів

Проведено перевірки у діяльності Державної екологічної інспекції в області

Рівненська область 13-сер, 2012, 11:079 prov 1 744
Прокуратура Рівненської області провела перевірку діяльності Державної екологічної інспекції в області на предмет додержання вимог законодавства при здійсненні державного контролю у сфері охорони навколишнього природного середовища.
Перевірка показала, що держекоінспектори не повною мірою забезпечують та планують свою роботу, перевірки, особливо за зверненнями громадян, не завжди проводяться ними всебічно. Про це Провінційці повідомили з прес-служби прокуратури області.
Так, розглянувши скаргу жителів села Олександрія на дії приватного підприємця, який нібито злив нечистоти у болото, держекоінпектор склав акт перевірки від 03.04.2012, де вказав лише, що підприємцем укладено угоди на вивіз нечистот із вигріба. Проте, куди фактично останній вивіз нечистоти – держекоінспектор не поцікавився та перевірку з цього приводу не провів.
На території області функціонують 325 суб'єктів господарювання, які займаються тваринництвом та здійснюють м'ясопереробку. Однак, не всі з них отримали дозволи на спецводокоористування, викиди забруднюючих речовин та розміщення відходів. Водночас, Держекоінспекцією в області упродовж минулого та поточного років проведено перевірки лише 12 таких суб'єктів господарювання.
Прокуратурою області з метою усунення вказаних порушень природоохоронного та іншого законодавства внесено начальнику Держекоінспекції в області подання, яке задоволено - до дисциплінарної відповідальності притягнуто 3 посадових особи інспекції.
Схожі новини
Коментарі - всього 1

маня 13-сер, 11:27

Да вони №громадянами" зовсім не цікавляться поки немає резонансного діла
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору