Рівне:

Створення та просування сайтів

Газовики врятували дев’ятиповерхівку від вибуху

Рівненська область 05-лис, 2012, 16:519 prov 1 013
Завдяки професійності та оперативності працівників аварійно-диспетчерської служби (АДС) ПАТ «Рівнегаз» вдалося запобігти трагедії, яка могла б трапитися у Рівному на вулиці Котляревського,18.
31 жовтня близько полудня до АДС зателефонувала мешканка багатоповерхівки і повідомила про запах газу у під’їзді. За десять хвилин фахівці газової служби були на місці інциденту і відразу перекрили подачу газу на стояку. А ось потрапити до квартири, із якої поступав запах газу, було проблематично.
- Наші фахівці за допомогою спеціального обладнання встановили, що загазованість у щілинах дверей квартири сягала 0,5%, - розповідає начальник АДС Вадим Кристинський. - відповідно, у самій квартирі, звідки відбувався витік газу, цей відсоток був у декілька разів вищий. Потрапити до помешкання наші працівники змогли не відразу, адже двері ніхто не відчиняв, а бабуся, яка мешкала там одна, лише кликала на допомогу.
Газовикам довелося викликати на місце інциденту працівників правоохоронних органів та представників ЖКП, разом із якими прийняли рішення дістатись у помешкання через балконні двері. Тим паче, що квартира була на першому поверсі.
- У квартирі наші працівники виявили 83-річну, майже незрячу бабцю, яка впала та не могла самостійно піднятися, - розповідає Вадим Кристинський. - При огляді газової плити встановили, що жінка відкрила дві конфорки, а запалити газ забула.
Бабусині сусіди розповідають, що старенька мешкає у квартирі одна, має інвалідність та потребує опікунського нагляду. Щоб не допустити в майбутньому подібних ситуацій працівники ПАТ «Рівнегаз» від’єднали газову плиту від системи газопостачання і встановили заглушку. Надалі питання стосовно відновлення газопостачання має вирішувати власник будинку – ЖКП «Галицьке».
- Варто відзначити, що завдяки небайдужості та відповідальності жінки, яка вчасно зателефонувала до аварійно-диспетченрської служби, вдалося врятувати життя і майно десятків мешканців будинку, - зазначає Вадим Кристинський.
Працівники ПАТ «Рівнегаз» наголошують, що при виявленні запаху газу у помешканні в жодному разі не можна намагатися самостійно ліквідовувати витік, а необхідно викликати фахівців за тел.104. Дзвінки приймаються цілодобово і заявки обслуговуються безкоштовно.
Вікторія ЛЕВЧУК,
Прес-секретар ПАТ «Рівнегаз».
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору