Рівне:

Створення та просування сайтів

Прокуратура Рівненщини виявила порушення законодавства в організації перевезень школярів до навчальних закладів

Рівненська область 02-лют, 2013, 17:429 prov 817
Органи прокуратури Рівненщини провели перевірки додержання в області законодавства про перевезення до місць навчання організованих груп дітей у рамках Державної цільової соціальної програми "Шкільний автобус".
Перевірки засвідчили, що організація роботи з питань безпечного перевезення дітей, дотримання правил безпеки руху водіями та контроль з боку місцевої влади потребують покращання.
Серед основних порушень, що їх виявили прокурори у діяльності органів державної влади, місцевого самоврядування та навчальних закладів, – неукладання цивільно-правових угод про надання послуг з технічного огляду транспортних засобів, проведення медоглядів водіїв автобусів перед початком руху, відсутність спеціальних приміщень для зберігання та ремонту автобусів. А такий стан аж ніяк не сприяє забезпеченню прав школярів на безпечне перевезення.
Так, працівники прокуратури Сарненського району виявили, що учнів до місць навчання перевозять 5 водіїв, які не мають обов'язкового п'ятирічного стажу керування транспортними засобами.
Тільки в Острозькому районі, упродовж минулого року працівники ДАІ притягнули до адміністративної відповідальності за порушення Правил дорожнього руху 5 водіїв шкільних автобусів. У Корецькому районі встановлено факт перебування водія шкільного автобуса у стані алкогольного сп'яніння. За цим фактом правопорушника притягнуто до адміністративної відповідальності за ч.1 ст. 130 КУаАП.
Прокурори Рокитнівського, Корецького районів виявили непоодинокі факти непроходження водіїв автобусів передрейсових медичних оглядів та відсутності свідоцтв на право їх проведення в окремих медичних працівників.
Крім того, в окремих районах області неналежно організовані передрейсові технічні огляди шкільних автобусів, відсутні спеціальні приміщення для їх зберігання та ремонту.
Зокрема, у відділі освіти Радивилівської райдержадміністрації відсутня посадова особа, яка б відповідала за експлуатацію згаданих транспортних засобів – такі обов'язки покладено на інженера з будівництва без відповідної освіти.
Усього за результатами перевірок додержання законодавства щодо перевезення організованих груп дітей органи прокуратури Рівненщини внесли в органи влади ряд подань, за результатами розгляду яких до відповідальності притягнуто вже 7 посадових осіб.
Перевірки з вказаних питань тривають. Зокрема, особливу увагу в ході подальших перевірок буде звернуто на можливі факти надання органами освіти для батьків учнів платних послуг з перевезення дітей до місць навчання.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору