Рівне:

Створення та просування сайтів

Зливи затопили Рівненщину, від наслідків загинув школяр

Головна 04-чер, 2013, 12:389 prov 1 250
9-класник загинув під час зливи на Рівненщині. Трагедія сталася в селі Карпилівці. Хлопця привалила бетонна стіна занедбаної їдальні на території колишнього сільгосппідприємства. Жертв могло бути більше, адже з підлітком від раптової негоди ховалося двоє його однолітків. Випускний вечір, на який усі троє поспішали, у школі скасували.
Того вечора хлопець разом з двома приятелями пішов на пасовище прив'язати коней. У негоду, яка раптово накрила село, сполохані тварини могли повтікати. Та від дощу, що лив мов з відра, довелося ховатися самим підліткам. Забігли до занедбаної старої будівлі. Аж раптом бетонна стіна, яку підмив величезний потік води, почала падати їм на голови.
Тамара Лисенко, керівник сектору УМВС України в Рівненській області:
- Хтось з них крикнув: давайте втікати, двоє вискочили, спаслися, а цей хлопчина, на жаль, загинув. Недіюче приміщення їдальні, занедбане, закинуте. На нього впала і привалила бетонна плита. Хлопці повернулись, хотіли надати йому першу медичну допомогу, та, на жаль, не змогли підняти плиту.

Зливи затопили Рівненщину, від наслідків загинув школяр


Велика вода за якихось кілька годин затопила чи не всю Рівненщину. Так, будинки мешканців села Ставків почало заливати, щойно пішов дощ. Без допомоги рятувальників люди дати раду не змогли.
- Буквально за десять хвилин назбиралося море води і ми подзвонили в МЧС. Вони зреагували миттєво, приїхали і нам качають воду цілий вечір, і казали, що будуть качати до ранку, бо в нас хата на острові получилася і ми відрізані від всього світу.
Микола Прокопчук, керівник відділу Держслужби з надзвичайних ситуацій у Рівненській області:
- В області рятувальники 9 разів надавали допомогу по відкачування води з присадибних ділянок та територій, що загрожувало підтопленню житлового сектору, а також 5 разів виїжджали, щоб прибрати повалені дерева з проїзних шляхів. Дерева перешкоджали проїзду саме в обласному центрі, внаслідок поривів вітром їх позвалювало. Гілля дерев, дерева з коренем позвалювало.
Та заспокоюватися мешканцям регіону синоптики не радять. Адже на Західну Україну насувається інший буревій.
Світлана Березнюк, Сергій Сафта, Рівненщина,НТН.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору