Рівне:

Створення та просування сайтів

Сучасні тенденції у веб-дизайні і технологіях

Вільна 26-чер, 2013, 14:449 prov 958
Здавалося б, що може бути нового і цікавого в світі веб-розробок і веб-дизайну. Тим не менше, кожен рік приносить нам щось що кардинально відрізняється від минулих років. Отже, давайте розглянемо все по порядку.
Як можна було охарактеризувати сайти, які стали з'являтися в кінці 90-х, початку 2000-х років? Правильно - в їх основі лежав тільки лише HTML код з максимумом різнокольорових картинок, табличок, а фрейми вважалися верхом майстерності. Такими були сайти, мабуть, в першу чергу, тому що кожен з новоспечених веб-майстрів хотів показати всьому світові, що він не просто вже в Павутині, але і ось що може!
Наступним кроком стала поява flash-технологій, і кожен поважаючий себе веб-майстер намагався щось зробити для сайту в цій програмі. Починаючи від простих ефектів на кнопках, закінчуючи цілком flash-проектами. При цьому практично будь-яка веб-розробка будувалася саме на бажанні клієнта бачити максимум flash-графіки.
Наступним кроком прийшов час благоденства, коли, незважаючи на зростаючу швидкість роботи провайдерів, в дизайні все пішло по шляху спрощення. Мінімум графіки (або ж графіка по максимуму оптимізована), ніяких кнопок для посилань і взагалі мінімум flash технологій. Дійшли до того, що про неї і зовсім забули, пустивши в справу новинку - AJAX. Поєднуючи в собі простоту і найвищу швидкість обробки даних без перезавантаження сторінок, ця технологія буквально підірвала веб-дизайн. І кожен поважаючий себе сайт (від візитки до порталу) визнав за необхідне додати таку технологію і собі.
І ось настав час сучасності. Здавалося б, що більше змін і розвитку в області веб-дизайну і використовуваних технологій не буде. Всі роботи сконцентрувалися, швидше, в районі безпеки, адаптації під мобільні пристрої і організацію різних хмарних сервісів. Але, тим не менш, якщо ми подивимося новини веб-дизайну і прогуляємося по сайтах самих просунутих компаній, виявимо тенденцію поступового обважнення сайтів графікою. Однак якщо на самому початку розвитку Інтернету все миготіло і грало, тепер це стильна, продумана графіка: як для розділів сайту, так і в загальній стилістиці. Особливо вибиваються з минулого концепції легкості та простоти важкі фотофон.
Ось, власне, такими витками йшов розвиток дизайну і технологій в інтернеті. Якщо ж звертати увагу на деталі, то це вже потягне на дисертацію. Однак, тим не менш, історія розвитку веб-технологій дуже цікава і, не володіючи цими основами, часто складно зрозуміти і передбачити подальші кроки в Інтернеті.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору