Рівне:

Створення та просування сайтів

Терористи - підривають, а військові інженери з Рівненщини – наводять

Рівненська область 20-жов, 2014, 19:429 pressa 640
За час проведення антитерористичної операції неконтрольованими терористичними збройними формуваннями зруйновано 55 мостів. З них 16 – залізничні, 36 – шляхопроводи і автомобільні мости та 3 – пішохідні. Інженерними підрозділами сил АТО вже відновлено рух на майже десяти із них. Поблизу окремих мостів, на найважливіших транспортних гілках, які зазнали значних руйнувань, наведено понтонні переправи через водні перешкоди. Керівництво силами АТО не ставить за мету відновити рух через усі зруйновані бойовиками мости, а лише на тих, де відсутня ймовірність їх використання терористами для здійснення маневрів у власних злочинних цілях.
Так нещодавно, військовослужбовці-інженери з Рівненщини, які проходять військову службу у зоні Антитерористичної операції, шляхом встановлення 20-метрового мосту через підірваний терористами у липні автомобільний міст над залізницею, поблизу Артемівська, відновили рух автомобільного транспорту на ділянці дороги між Слов’янськом і Дебальцевим.
Начальник інженерних військ Збройних Сил України полковник Василь Пекельний підкреслив, що бойовики частково зруйнували цей міст відступаючи зі Слов’янська.
- Тоді, силами одного з інженерних підрозділів ми частково відновили транспортне сполучення через нього, але цього було недостатньо, і важка техніка та багатотонні вантажівки йшли в обхід. Об’їжджаючи перешкоду, їм доводилось долати зайвих вісім кілометрів. Тепер ми, шляхом встановлення додаткового мосту через зруйновану вибухом частину споруди, значно підвищили пропускну здатність на цій ділянці автомобільного шляху, - додав полковник Василь Пекельний.
Командир інженерів з Рівненщини підполковник Євген П. каже, що перед тим, як його підлеглі приступили безпосередньо до наведення мосту, визначеними інженерними підрозділами було проведено інженерну розвідку цього об’єкта, зокрема і на наявність мінно-вибухових загороджень. Треба наголосити, що під час інженерної розвідки військовослужбовцями групи розмінування сил АТО, були виявлені залишки тротилу, які підриваючи цей міст при відході залишили по собі незаконні збройні формування.
- За результатами розвідки ми дійшли висновку, що для якісного розвитку транспортної інфраструктури регіону, забезпечення необхідної пропускної спроможності наших військових автомобільних колон, нам потрібен міст під навантаження до 60 тон. Керівництвом штабу АТО було прийнято рішення про встановлення мосту із комплекту МТУ-20, - додав офіцер.
Міст МТУ-20 – 20-метровий міст, який наводиться на будь-якій ділянці місцевості – будь це водна перешкода, чи, приміром, рів ширина якого до 20 метрів. Такий міст витримує навантаження до 60 тон.
- Особливість і складність наведення даного мосту в тім, що встановлюється він на мосту, та ще й на найвищій його точці. Для безпеки водіїв, наші ремонтники провели монтаж перил і в’їзду, аби максимально забезпечити безпеку водіям, - підкреслив підполковник.
Наразі мостовий перехід встановлено і проведено його дообладнання. Хлопці зі своїм завданням справились.
- Це дасть можливість скоротити маршрут об’їзду для цивільного транспорту і військових колон, підвищити прохідність наших військ, якісно спланувати постачання і доставку особового складу, боєприпасів, продуктів харчування у визначені райони, - підсумував командир інженерів з Рівненщини.
Підполковник Андрій Агєєв, офіцер прес-центру АТО
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору