Рівне:

Створення та просування сайтів

Працівники ДСНС врятували господаря палаючої оселі

Рівненська область 21-травня, 2015, 09:579 prov 1 091
Рівне: під час гасіння пожежі в багатоповерхівці працівники ДСНС врятували господаря палаючої оселі та евакуювали 9 його сусідів

20 травня о 13:40 до Служби порятунку за телефоном "101" надійшло повідомлення про пожежу в дев’ятиповерховому житловому будинку, що знаходиться у місті Рівне по вулиці Макарова. За вказаною адресою негайно було направлено чотири чергових відділення вогнеборців з 2-ї, 1-ї державних пожежно-рятувальної частин, пожежно-рятувальної частини, а також оперативно-координаційний центр Головного управління ДСНС області.
Не зважаючи на ускладнений проїзд через численні затори, рятувальники за лічені хвилини прибули на місце виклику. По прибуттю працівники ДСНС з’ясували, що горить однокімнатна квартира на 9 поверсі. Полум’я невпинно набирало обертів та загрожувало перекинутися на сусідні оселі. До того ж, через пожежу майже всі сходові марші багатоповерхівки були сильно задимлені, що унеможливлювало самостійну безпечну евакуацію мешканців будинку.
За вказівкою керівника гасіння пожежі, одна група рятувальників терміново вирушила на боротьбу з вогнем, інші бійці Служби порятунку розпочали негайну евакуацію мешканців будинку.
Через сильне задимлення та високу температуру вогнеборцям довелося працювати в апаратах захисту органів дихання і зору. В коридорі палаючої квартири серед суцільного диму рятувальники виявили господаря помешкання, що ледь тримався на ногах і не міг самостійно вийти з оселі. Враховуючи не зовсім адекватний стан чоловіка, рятувальники швидко винесли людину на руках із небезпечної зони. Після цього вогнеборці подали на гасіння водяний ствол. Завдяки вмілим діям працівників ДСНС вже о 14:06 пожежа була локалізована, а о 14:33 – повністю ліквідована. Вогонь не встиг поширитися за межі однієї кімнати, проте все ж таки значно пошкодив меблі та побутову техніку в приміщенні. Гасіння пожежі ускладнювалося несанкціонованим насадженням дерев та кущів, що не дало можливості встановити пожежну авто драбину.
Тим часом друга група рятувальників провела оперативну евакуацію із задимлених квартир 9 мешканців будинку, серед яких була одна вагітна жінка. Після огляду врятованих, до лікарні медики забрали лише 46-річного господаря квартири, що горіла. У чоловіка діагностували отруєння продуктами горіння.
Наразі на місці пожежі працюють правоохоронці та фахівці ДСНС, які мають встановити причину пожежі та завдані матеріальні збитки.

Рівненське міськрайонне управління ГУ ДСНС України у Рівненській області.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору