Рівне:

Створення та просування сайтів

Оцінка нерухомості в Україні

Тетасе 15-вер, 2015, 16:419 prov 1 051
Якщо ви плануєте проводити будь-які операції пов'язані з власним житлом, вам неодмінно треба буде скористатися послугою експертної оцінки нерухомості. До цієї процедури вдаються у наступних випадках:

продаж або купівля квартир, будинків;
вступ у спадок;
отримання кредиту під заставу нерухомого майна;
приватизація житла;
розв'язання судових суперечок, тощо.

Завдяки оцінці нерухомості оцінювачі встановлюють її ціну, якщо йдеться про оформлення договору купівлі-продажу. У тому ж разі, якщо майно переходить у власність іншим особам чи знаходиться на балансі підприємства, експертна оцінка має на меті встановлення вартості, з котрої необхідно сплачувати податки.
В залежності від категорії нерухомості — квартира, приватний будинок, комерційний об'єкт — необхідно підготувати відповідні документи для замовлення оцінки:

технічний паспорт — оригінал та завірена копія;
правовстановлювальний документ на квартиру — договір дарування, купівлі-продажу, обміну, свідоцтво на власність;
ідентифікаційний код замовника послуги;
копія паспорту;
свідоцтво про смерть власника — при вступі у спадок;
державний акт на земельну ділянку, або копія договору оренди — у тому разі, якщо йдеться про оцінку вартості приватного будинку, та ділянки, де розташована будівля.

Також власник зобов'язаний надати інформацію щодо наявності обмежень: застава, боргові зобов'язання, перебування нерухомості в оренді третіми особами, наявність будь-яких юридичних обтяжень, угод або контрактів.
Не всі знають, що результатом проведення оцінка будь-якого майна є не довідка, а "звіт про оцінку". На сайті оціночної компанії "Реал Експерт" викладено відео про те, що таке звіт про оцінку нерухомості.
Згідно з українським законодавством, оцінювання нерухомого майна мають право здійснювати суб'єкти оцінювальної діяльності, у складі котрих працює хоча б одна особа, що отримала відповідне свідоцтво — кваліфікаційний сертифікат оцінювача. Даний напрям діяльності регулюється законом України "Про оцінку майна, майнових прав".
Внесені у серпні 2014 року зміни до законодавства значно здешевили та полегшили проведення даної процедури. Тепер достатньо, аби у складі експертної організації працював бодай один спеціаліст, що має відповідний сертифікат. Крім того, час отримання висновку скоротився з кількох тижнів, до одного дня — експерту навіть не завжди треба їхати на сам об'єкт, оскільки вся інформація зберігається у реєстрах, та базах даних. Наразі замовити оцінку без черги можна у багатьох агентствах Києва, та України в цілому.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору