Рівне:

Створення та просування сайтів

Скасування VIP-пенсій дозволило зекономити 230 мільйонів - голова ПФУ

Суспільство 01-гру, 2015, 20:449 prov 814
Припинення призначення спеціальних пенсій народним депутатам, міністрам, суддям, прокурорам, митникам та іншим чиновникам дозволило зекономити 230 мільйонів гривень.
Про це повідомив на брифінгу перший заступник голови правління Пенсійного фонду України Микола Шамбір, передає "Укрінформ".
"Сума цих коштів десь на рівні 230 мільйонів гривень за сім місяців, а зупинені вони, нагадаю, з 1 червня 2015 року. Ця сума така невелика, оскільки, ви ж розумієте, що ті пенсії, які вже були призначені, продовжують виплачуватися", - сказав Шамбір журналістам.
За його словами, зазвичай VIP-пенсій протягом одного року призначалося не так уже й багато. "Саме тому економія у цьому році не є суттєвою. У подальші роки, звичайно, ця економія буде збільшуватися", - переконаний перший заступник голови правління фонду.
Водночас він звернув увагу на те, що призначення спецпенсій з червня не відбувається, але на законодавчому рівні це питання ще не врегульоване до кінця.
Раніше Шамбір повідомив, що дефіцит Пенсійного фонду України у 2016 році становитиме 124,9 мільярда гривень у разі зниження єдиного соціального внеску до 20% в рамках запропонованої Міністерством фінансів податкової реформи.

www.epravda.com.ua
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору