Рівне:

Створення та просування сайтів

10,3 млн.грн податків від сільгосппідприємств

Рівненська область 01-чер, 2016, 10:359 prov 801
Протягом січня-квітня цього року до місцевих бюджетів Рівненської області надійшло 10,3 млн. грн. єдиного податку від платників 4 групи – сільгосптоваровиробників. Надходження цього податку у порівнянні з відповідним періодом минулого року збільшилися на 6,3 млн. гривень.
Нагадаємо: до четвертої групи платників єдиного податку належать аграрії - сільськогосподарські товаровиробники, у яких частка сільськогосподарського товаровиробництва за попередній податковий (звітний) рік дорівнює або перевищує 75 відсотків (до 2015 року – платники фіксованого сільськогосподарського податку).
Варто звернути увагу на зміну розміру податку. Базою оподаткування для єдинників четвертої групи є нормативна грошова оцінка одного гектара сільськогосподарських угідь (ріллі, сіножатей, пасовищ і багаторічних насаджень), а для земель водного фонду (внутрішніх водойм, озер, ставків, водосховищ) − нормативна грошова оцінка ріллі в області, з урахуванням коефіцієнта індексації, визначеного за станом на 1 січня базового податкового (звітного) року. При цьому у 2016 році база оподаткування єдиним податком для платників єдиного податку четвертої групи визначається з урахуванням коефіцієнта індексації, визначеного станом на 1 січня 2015 року згідно з п.2921.2 ст.2921 ПКУ, тобто індексація нормативної грошової оцінки сільськогосподарських угідь за 2015 рік не проводиться.
ГУ ДФС У Рівненській області.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору