Рівне:

Створення та просування сайтів

В Заборолі горіло будівельке сміття

Рівненська область 20-лип, 2016, 17:569 prov 1 019
16 липня 2016 року поблизу с. Забороль, Рівненського району виникло загорання будівельного сміття площею 0,1 га. Гасіння даної пожежі проводилося рятувальниками 3 державного пожежно-рятувального загону. Взаємодія щодо залучення додаткових сил і засобів для організації гасіння пожежі та ліквідації даного сміттєзвалища з боку сільської ради була відсутня. Роль виконавчого комітету сільської ради зводиться виключно до оповіщення пожежно-рятувальних підрозділів ДСНС України.
Варто відмітити, що у відповідності до ст. 19 Кодексу цивільного захисту України забезпечення цивільного захисту територій населених пунктів відноситься до компетенції органів місцевого самоврядування. У зв’язку із цим вони повинні створювати добровільні пожежні дружини та місцеві пожежні команди, матеріальні резерви для запобігання надзвичайним ситуаціям, проводити роз’яснювальну роботу з населенням щодо недопущення пожеж, спалювання сухої рослинності, недопускати створення стихійних сміттєзвалищ, тощо. Залучати на договірній основі техніку і обладнання суб’єктів господарювання (трактори з плугами, бочки для підвозу води, мотопомпи тощо), для своєчасної локалізації осередків загорянь та інших надзвичайних ситуацій.
Підсумовуючи вищевказані факти щодо ефективності протипожежного захисту сільських населених пунктів висновки напрошуються однозначні та логічні. Не можливо забезпечити належний протипожежний захист сільських населених пунктів та його мешканців в умовах, коли самі ж мешканці своєю безвідповідальною поведінкою ризик виникнення пожеж підвищують до максимуму, а органи місцевого самоврядування ніякої участі в його забезпеченні не приймають вважаючи, що це не їх справа.
Співробітники Рівненського міськрайонного управління ГУ ДСНС України у Рівненській області у відповідності до чинного законодавства будуть продовжувати роботу щодо реалізації державної політики у сфері цивільного захисту, як передбачає зокрема ст.17 Кодексу цивільного захисту України.

Рівненське міськрайонне управління ГУ ДСНС України у Рівненській області.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору