Рівне:

Створення та просування сайтів

Про одних дбають, а інших убивають

Суспільство 07-кві, 2005, 13:419 prov 1 069
Знайшли в наших лісах надійний захист та життєвий простір і інші звірі. Серед них – 200 благородних та 170 плямистих оленів, 750 диких кабанів та три тисячі диких косуль.

У лісових угіддях нашого краю створені всі умови для розмноження багатьох представників фауни. Зокрема, практикується вольєрне утримання і розведення диких тварин. Наприклад, діє 11 вольєрів для утримання диких кабанів, де їх перебуває більше сотні. Вони тут почувають себе вільними, немов у природному середовищі. У Сарненському держлісгоспі займаються розведенням у вольєрах плямистих оленів. Працівники цього ж лісгоспу займаються й вольєрним розмноженням дикої качки-крякви.

Але зовсім не поталанило загальновідомим героям дитячих казок вовкам та лисицям. Як з’ясувалося, цих хижаків останнім часом у наших лісах розвелося надто багато і їх дозволено відстрілювати. Торік в області знищено 33 вовки та більше 450 рудих лисиць. Останні, крім усього, створюють додаткові проблеми ще й тому, що є носіями інфекційних хвороб. Минулоріч рудохвості любителі курей, що хворіли на сказ, покусали сімох жителів Рівненщини.

Особливий клопіт у лісівників викликають здичавілі собаки, кількість яких у лісових угіддях навколо населених пунктів непомірно зростає і практично не підлягає жодному обліку. Такі пси поєднують у собі вовчу агресивність із лисячою хитрістю. Зовні вони схожі на собак і не бояться людей, через це є особливо небезпечними. Їх також дозволено відстрілювати у необмеженій кількості і торік їх було знищено понад тисячу.

Ростислав ВАРЖЕЛЬ,
Рівне.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору