Рівне:

Створення та просування сайтів

Сільському голові, який одержав 520 тис грн неправомірної вигоди, продовжено термін застосування запобіжного заходу та відсторонення від посади

Рівненська область 25-кві, 2017, 08:429 prov 1 351
У Рівненському міському суді триває судовий розгляд обвинувального акту стосовно одного із сільських голів Рівненського району, який обвинувачується в одержанні неправомірної вигоди у сумі 520 тис грн.
21.04.2017 колегія суддів задовольнила клопотання прокуратури Рівненської області про продовження обвинуваченому терміну застосування запобіжного заходу – застави у сумі 580 тис грн. Також за клопотанням державного обвинувача продовжено термін відсторонення сільського голови від посади на 60 діб.
Нагадаємо, що сільського голову було викрито у серпні 2016 року під час одержання неправомірної вигоди за підготовку документації, необхідної для надання громадянину у власність 10 земельних ділянок загальною площею 1,5 га.
Дії підозрюваного кваліфіковано за ч. 4 ст. 368 КК України (одержання неправомірної вигоди в особливо великому розмірі).
Оскільки відповідно до ст. 12 КК України інкримінований сільському голові злочин віднесено до категорії особливо тяжких, обвинувальний акт по суті розглядається колегіально Рівненським міським судом у складі трьох професійних суддів.
Довідково: за вказане кримінальне правопорушення передбачена відповідальність у виді позбавлення волі на строк від 8 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Прес-служба прокуратури Рівненської області.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору