Рівне:

Створення та просування сайтів

Власники землі та землекористувачі Рівненщини спрямували до місцевих бюджетів майже 270 мільйонів гривень плати за землю

Рівненська область 24-жов, 2018, 10:289 prov 522
За січень-вересень 2018 року місцеві скарбниці Рівненщини поповнились на 269,6 мільйонів гривень земельного податку, це на 15,1 мільйонів гривень, або 6 відсотів більше, ніж у минулому році.
Від юридичних осіб надійшло 218 мільйонів, а від фізичних осіб – 52 мільйони гривень.
Земельний податок та орендна плата за користування землею є одним з вагомих джерел наповнення місцевих скарбниць регіону та складає майже 9 відсотків від загальних надходжень.
«Позитивна динаміка у зборі плати за землю з одного боку є свідченням сумлінного ставлення платників області до виконання свого обов’язку щодо сплати податків, а з іншого – результатом спільних зусиль фіскальної служби Рівненщини з органами місцевого самоврядування в напрямі залучення власників земельних ділянок та землекористувачів до оподаткування»,- зазначив начальник ГУ ДФС у Рівненській області Дмитро Зайцев.
Порядок обчислення плати за землю та строк її сплати регулюється розділом ХІІ Податкового кодексу України.
До уваги платників земельного податку - фізичних осіб: про суму нарахованого податку фіскальні органи зобов‘язані повідомляти за місцем податкової адреси, вручаючи податкові повідомлення-рішення до 1 липня звітного року. Сплатити податок необхідно протягом 60 днів з дня отримання повідомлення-рішення.
ГУ ДФС у Рівненській області.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору