Рівне:

Створення та просування сайтів

Розслідується факт заволодіння бюджетними коштами в сумі понад 500 тис грн

Рівненська область 17-гру, 2018, 19:049 prov 627
За процесуального керівництва прокуратури Рівненської області розслідуються факти зловживань та інші злочинні дії, спрямовані на заволодіння та розтрату понад півмільйона гривень бюджетних коштів.
Так, за погодженням із прокурором-процесуальним керівником досудового розслідування слідчі Головного управління Національної поліції в Рівненській області повідомили про підозру голові одного із сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів у вчиненні кримінальних правопорушень, що передбачені ст.ст. 191 (заволодіння бюджетними коштами шляхом зловживання службовим становищем в особливо великому розмірі), 209 (легалізація доходів, одержаних злочинним шляхом) та 366 КК України (службове підроблення).
Встановлено, що голова кооперативу подала до органів фіскальної служби офіційні документи, в яких зазначила неправдиві відомості про вид діяльності кооперативу – «перероблення молока, виробництво масла і сиру». Однак, насправді кооператив дану діяльність не здійснював.
Внаслідок таких протиправних дій на рахунок кооперативу було перераховано понад 500 тис грн в якості бюджетної дотації для розвитку сільськогосподарських товаровиробників, чим спричинено державним інтересам збитки в особливо великому розмірі. У подальшому незаконно отримані кошти були конвертовані у готівку та з ними проведено фінансові операції з метою їх легалізації.
За результатами розгляду клопотання слідчого, погодженого прокурором, стосовно підозрюваної судом застосовано 13.12.2018 запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.
Досудове розслідування триває, вживаються заходи задля повернення коштів до бюджету.
Довідково: за вказані злочини передбачене покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.

Прес-служба прокуратури Рівненської області.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору