Рівне:

Створення та просування сайтів

На Волинь кличе „Срібна підкова”

Останні новини 23-травня, 2008, 18:599 prov 1 498
26 червня 2008 року у м. Володимир-Волинський Волинської області відбудеться Волинський тур Всеукраїнського молодіжного фестивалю авторської пісні та співаної поезії „Срібна підкова”.
Переможці регіонального відбірного туру будуть запрошені до участі у фінальному конкурсі 23-26 жовтня 2008 року у Львові.
Заявки на участь у фестивалі подаються до 20 червня 2008 року керівнику Волинського туру Фестивалю „Срібна Підкова” Роману Томашевському (тел. (093) 627-54-88, е-mail: arti-net@mail.ru) та дублюються на адреси директора фестивалю Андрія Кирчіва (е-mail: kyrchand@gmail.com) і відділу у справах сім’ї та молоді Рівненської облдержадміністрації (е-mail: sv_molod@ukr.net).
Оргкомітет Всеукраїнського молодіжного фестивалю авторської пісні та співаної поезії «Срібна Підкова» повідомляє, що 26 червня 2008р. у місті Володимирі-Волинському, в приміщенні районного будинку культури (м. Володимир-Волинський, вул. Данила Галицького, 7), буде проведено Волинський регіональний відбірний тур Фестивалю, у якому візьмуть участь конкурсанти з Волинської та Рівненської областей. Тур відбуватиметься в рамках обласної програми святкування Дня Європи та відзначення 50-літнього ювілею відомого волинського барда Сергія Шишкіна. Партнерами проведення відбірного туру «Срібної Підкови» виступили Волинська та Рівненська ОДА та влада м.Володимира-Волинського, а сам фестиваль вже традиційно проводиться під патронатом Міністерства у справах сім’ї, молоді та спорту України.
З метою якнайширшного, об’єктивого і завчасного інформування населення про вищезгаданий захід, засади участі та умови конкурсу, 10 червня 2008р. о 10:00 у приміщенні Волинської обласної державної адміністрації (Київський майдан, 9, м.Луцьк) відбудеться прес-конференція організаторів та партнерів Фестивалю «Срібна Підкова», у якій, зокрема, візьмуть участь заступник голови Волинської ОДА Святослав Кравчук, начальник Волинського обласного управління культури Володимир Лисюк, заст.начальника Волинського обласного управління у справах сім’ї, молоді та спорту Ігор Дмитришин, начальник Рівненського обласного управління у справах сім’ї, молоді та спорту Михайло Волинець, заступник міського голови м. Володимира-Волинського з гуманітарних питань Андрій Шоцький, директор Фестивалю «Срібна Підкова» Андрій Кирчів, керівник Волинського регіонального відбірного туру Роман Томашевський та автор-виконавець Сергій Шишкін. На пресс-конференції, окрім питання зазначених святкувань та проведення відбірного туру «Срібної Підкови» заплановано також обговорити загальний стан та перспективи розвитку жанру авторської пісні і пісенної культури в Україні.


ДОДАТКОВА ІНФОРМАЦІЯ

Мета Фестивалю
Насамперед, конкурс Фестивалю покликаний шукати молодих творців української авторської пісні, які згодом (і не без допомоги «Срібної Підкови») будуть здатні гідно представляти пісенну культуру нашої держави на загальнонаціональному та міжнародному рівнях. Для цього впродовж року у різних регіонах України проводяться регіональні відбірні тури (щороку їх проводиться не менше 5), переможці яких – сольні виконавці, дуети та гурти – традиційно запрошуються до Львова для участі у фінальному конкурсі.
Попри конкурсну програму, Фестиваль має на меті популяризацію кращих здобутків української авторської пісні. Для цього до участі в журі та в концертних виступах запрошуються провідні майстри жанру, а записи лауреатів та призерів всіх «Срібних Підков» (як студійні, так і концертні) поповнюватимуть фонотеки всіх FM-станцій України та україномовних електронних ЗМІ за кордоном.
Фестиваль «Срібна Підкова» є абсолютно некомерційним та аполітичним заходом, більше того – будь-яка партійно-політична агітація чи реклама в рамках фестивальних акцій суворо заборонена статутом. Натомість, оргкомітет «Срібної Підкови» заохочує численні державні, громадські та окремі комерційні структури до тісної співпраці в рамках партнерства. У різний час партнерами Фестивалю були Львівський та Чернівецький Національні університети, Спілка Письменників України, фабрика музичних інструментів «Трембіта», десятки НДО та ЗМІ України, Генеральне Консульство Республіки Польща у Львові. Починаючи з минулого року, у Фестивалі беруть участь закордонні виконавці авторської пісні, що сприяє поступовому перетворенню «Срібної Підкови» у повноцінний міжнародний культурний захід. Значну організаційну підтримку у його проведенні надало Міністерство у справах сім’ї, молоді та спорту, під патронатом якого проходила «Срібна Підкова-2007».
Цьогорічний Фестиваль, як і попередні, відбувається у формі регіональних відбірних турів (міста Львів, Суми, Володимир-Волинський, Київ та Запоріжжя), переможці яких будуть запрошені до участі у фінальному конкурсі 23-26 жовтня 2008 року у Львові.
Коротка історична довідка
1993 року у Львові лауреатами міжнародних та всеукраїнських фестивалів створено Товариство автентичної музики (ТАМ), яке поставило собі за мету розвиток і популяризацію української авторської пісні, а також допомогу самобутнім талантам. Для успішної реалізації цієї ідеї спільно з Мистецьким центром “Срібна Підкова” втілено в життя концепцію молодіжного фестивалю авторської пісні та співаної поезії.
У 1995, 1996, 1997 роках відбулися перші три фестивалі, які здобули широкий позитивний резонанс у засобах масової інформації. Свідченням успішних результатів фестивалю стало й те, що його організатори були запрошені до співпраці з Львівською державною телерадіокомпанією. Через кілька місяців були здійснені перші зйомки телепрограм “Дека”. Цикл цих програм (40 випусків), як і фестиваль сприяв масовій популяризації української молодіжної авторської пісні.
У 1999 році вперше Фестиваль вийшов на всеукраїнський рівень, фінал відбувся у 2000 році після визначення конкурсантів на 5 регіональних турах. Впродовж 5 днів фінальної частини Фестивалю було проведено понад 40 культурно-мистецьких акцій в театрах, актових залах львівських ВНЗ та палаці культури ім.Петрушевича.
Після семирічної перерви, спричиненої фінансовими труднощами, у 2007 році, повністю за кошти Оргкомітету, знову було проведено 5 регіональних відбірних турів та фінальний конкурс «Срібної Підкови». Цього разу він відбувся за інформаційно-організаційної підтримки Міністерства у справах сім’ї, молоді та спорту України, а завдяки патронату Генерального Консульства РП у Львові у гала-концерті виступили відомі польські виконавці. Загалом у конкурсах та фіналі взяло участь понад 80 творчих одиниць (сольних виконавців, дуетів, гуртів), а хід Фестивалю широко висвітлювався у локальних та загальнонаціональних ЗМІ, зокрема на телеканалах «5», «1+1» та УТ-1.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору