Рівне:

Створення та просування сайтів

Стало відомо, звідки з’явилася проблемна вакцина

Україна і світ 28-травня, 2008, 15:529 prov 1 254
Зокрема, у розпорядженні видання опинилися листи першого заступника міністра охорони здоров`я, головного Державного санітарного лікаря України в 2007 році Сергія Бережова, адресовані представникові ЮНІСЕФ в Україні Джеремі Хартлі, що підтверджують роль Міністерства охорони здоров`я в прийнятті рішення про вибір вакцини.
В одному з листів, на початку квітня 2007 року, МОЗ України поінформувало ЮНІСЕФ про необхідність закупівлі до 8 мільйонів доз комбінованої вакцини від кору і краснухи. “Якщо закуплена вакцина не буде зареєстрована в Україні, Міністерство охорони здоров`я України може оформити поставку вакцини як разової гуманітарної допомоги”, — наголошується в документі.
Іншим листом у серпні 2007 року МОЗ повідомило ЮНІСЕФ, що “фахівці Центру імунобіологічних препаратів провели експертизу документів, необхідних для проведення кампанії вакциною проти кору і краснухи виробництва Serum Institute of India Ltd… і зробили висновок, що цю вакцину можна застосовувати для проведення кампанії додаткової імунізації проти кору і краснухи в Україні”.
Згідно з документом, експертизу пройшли: сертифікат реєстрації в Індії, дозвіл на експорт вакцини, інструкція про її медичне застосування, а також інформація про надання протоколів контролю якості серій вакцин проти кору і краснухи. Жодних документальних підтверджень того, що індійська вакцина пройшла лабораторні перевірки в Україні, досі не знайдено, наголошується в статті газети.
Крім того, як заявив у коментарі „Зеркалу недели” доктор біологічних наук, професор Олександр Васильєв, реальний лабораторний контроль іноземних вакцин в Україні практично відсутній.
– За роки застосування вакцин, зокрема вакцин календаря щеплень, жодна з них не проходила лабораторного контролю якості під час реєстрації, як того вимагає законодавство. Мільйони щеплень дітям України було зроблено вакцинами, що не проходили реєстраційного лабораторного контролю безпеки і якості, — зазначив він.
Як повідомлялося, 13 травня старшокласник з Краматорська після щеплення, зробленого напередодні, помер у реанімації.19 травня МОЗ припинило кампанію масової імунізації молоді проти кору і краснухи.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору