Рівне:

Створення та просування сайтів

Таке солодке слово хабар

Кримінал 04-чер, 2008, 17:569 prov 1 161
Останнім часом слово хабар і чиновник стали справжніми синонімами. Хто з вас хоча б раз у житті не стикався з хабарництвом? Мабуть, таких людей у нашому суспільстві не знайдеться. Куди б не поткнувся рядовий українець — треба заплатити певну суму за „послугу”: в інституті за оцінку, дипломну, залік, у лікарні за довідку, заведення картки чи пораду. І якщо суми хабарів у галузі освіти, медицини ще більш-менш „влаштовують” людей, то суми, якими крутять деякі держслужбовці, взагалі вражають. Давно стало нормою „давати на лапу” — і люди дають, а чиновники беруть.
Ймовірно, так вважав і один із заступників Дубенської РДА, проти якого правоохоронці порушили справу за частиною другою 368 статті Кримінального кодексу. Сам факт отримання хабара у вівторок, 27 травня, задокументували співробітники управління у боротьбі з організованою злочинністю УМВС в Рівненській області. За словами слідчих, посадовець попросив не так уже й багато у порівнянні з деякими іншими хабарниками — близько п’яти тисяч гривень. Але не врахував бідолаха, що людям врешті-решт увірветься терпець віддавати свої кровні гроші і вони сповістять у міліцію.
Наступного дня Дубенська міжрайонна прокуратура порушила проти заступника голови РДА кримінальну справу за частиною другою 368 статті Кримінального кодексу (одержання хабара у великому розмірі або службовою особою, яка займає відповідальне становище, або за попередньою змовою групою осіб, або повторно, або поєднане з вимаганням хабара). Це порушення карається позбавленням волі від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на термін до трьох років і з конфіскацією майна.
Нині слідчий відділ прокуратури Рівненської області проводить розслідування.
Отож, поки що в цій справі триває слідство. Також зрозуміло одне: доки існуватимуть ті люди, які піддаються на вимагання грошей, злочинці не припинять брати хабарі. Тож не поспішайте нести подарунок чи то викладачеві, чи то лікареві, чи то урядовцю. Ви, таким чином, самі збільшуєте апетит злочинців щодо хабарів. Сьогодні ви сплатили 50 гривень за довідку. Завтра у вас можуть вимагати вдвічі, втричі більше. Не обдурюйте себе, що таким чином позбавляєтесь проблем. Краще зверніться до міліції, якщо виявили факт хабарництва, захистивши таким чином себе та свій гаманець.
Схожі новини
Коментарі - всього 1

ВОВКОДРАЙВЕР 26-бер, 14:46

Економічні закони в галузі медицини, м'яко кажучи, діють своєрідно. Справді, ринок медпослуг у світі разом із супутніми ринками медобладнання та фармпрепаратів є одним з наймісткіших (турбота про життя і здоров'я - базова), та повноцінному медичному бізнесу завжди заважав етико-економічний парадокс. З одного боку, медицина - річ дорога, і за неї має хтось платити, з іншого - вимагати гроші за врятування життя аморально.
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору