Рівне:

Створення та просування сайтів

У Львові лікарі пересадили нирку 15-річному хлопцю із Рівненщини

Рівненська область / Новини регіону / Львівська область 02-чер, 2022, 08:539 prov 1 549
Перша неродинна трансплантація нирки дитині у Західноукраїнський спеціалізований дитячий медичний центр. І це успішний приклад співпраці медиків, яка дає найкращий захист дітям - здоров'я! Команда лікарів ЗУСДМЦ, спільно з медиками Перше медичне об'єднання Львова, провели успішну трансплантацію нирки підлітку, якого на початку війни евакуювали до Львова з НДСЛ Охматдит. Шанс на нове життя Роману з невеликого села на Рівненщині подарував 27-річний чоловік, який став донором органу посмертно. Операція з пересадки тривала близько двох годин. Медики розповіли, що нирка запрацювала ще на операційному столі. А зараз, після кількох днів обстежень та спостережень, дуже обережно дають перші позитивні прогнози.
"Станом на вчора післяопераційний період минає без ускладенень, темп діурезу задовільний, показники азотемії у межах вікової норми", - розповів лікар-нефролог Роман Андруневич. Вперше важкий діагноз - хронічний гломерулонефрит - Роману встановили у 2017 році. Тато та бабуся, які удвох опікуються хлопцем, лікували його, та хвороба невпинно прогресувала. Кілька останніх місяців підліток постійно знаходився на лікуванні у нашому Центрі, де тричі на тиждень проходив процедуру гемодіалізу та отримував спеціальну терапію.
Щоб допомогти підлітку одужати, свої зусилля об'єднали медики двох медичних закладів Львова. Успішна трансплантація нирки Роману - це результат злагодженої роботи цілої команди фахівців: лікаря-нефролога Романа Андруневича та анестезіолога Центру Іванни Андрейчук, керівника Центру трансплантологіі Першого медоб’єднання Львова Максима Овечка та лікаря-трасплантолога Андрія Крупача, дитячих хірургів ЗУСДМЦ Андрія Кузика та Богдана Романишина, а також команди лікарів відділення.
Щиро дякуємо за допомогу, підтримку та сприяння команді Лікарні Св. Пантелеймона Першого медоб’єднання Львова. Наша спільна робота дарує дітям повноцінне життя!
Джерело.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору